YHTEISHAKU LÄHESTYY

Kevään yhteishaku lähestyy. Ajattelin ottaa tämän aiheen esille sillä ajattelin itsekin hakea tänä vuonna kouluun. Mulla tulee nyt tänä keväänä täyteen viisi vuotta valmistumisesta. Viisi kokonaista vuotta olen tehnyt nyt töitä sairaanhoitajana, saanut toteuttaa omaa unelmaani. Vuosi sitten mulla jo oli olo, että jotain tartteis keksiä, mä en vaan vielä tiennyt, että mitä se olis. Katselin erilaisia suuntautumisvaihtoehtoja ja mietin. Mietin tosissani, että mitä haluaisin tehdä. Minulla oli viime keväänä kehityskeskustelu jossa toin tämän fiiliksen kans esille. Esimies sanoi todella viisaasti, että anna ajatuksille aikaa. Se tulee sieltä sitten kun on sen aika.

Toden totta. Aika teki tehtävänsä ja tämän vuoden aikana olen tullut siihen tulokseen, että haluaisin lähteä opiskelemaan ylempään ammattikorkeakouluun. Kliininen asiantuntija, se olisi nyt tällä hetkellä se mihin haluaisin lähteä suuntautumaan tällä hoitopuolella.

Olen huomannut, että mun elämä menee sellaisissa viiden vuoden sykleissä, ainakin opintojen suhteen. Kun menin yläasteen jälkeen ammattikouluun, olin valmistumisen jälkeen viisi vuotta työelämässä kunnes mua alkoi polttelemaan opinnot. Tätä ennen en olisi voinut kuvitellakaan, että olisin palannut koulun penkille. Nyt sama homma. Neljännen vuoden  kohdalla alkoi jo kihelmöidä, että jotain pitäisi keksiä ja nyt viiden vuoden kohdalla se idea tulee. Se mikä mua ajaa uusien opintojen pariin on se, että käytännössä jos jäisin rivisairaanhoitajaksi minä olisin just nyt mun urani huipulla. En minä halua, että mun uran huippu on tässä, minä haluan enemmän. Toisekseen kävin katselemassa eräs päivä mun eläketietoja. Mun odotettu eläkeikä oli muutamaa päivää vaille 70 vuotta. MIETTIKÄÄ SEITSEMÄNKYMMENTÄ VUOTTA! Eli mulla olisi käytännössä nelkyt vuotta työikää vielä jäljellä. Mitä minusta olisi jäljellä jos jatkaisin tässä työssä vielä nelkyt vuotta? Ihmisraunio niin fyysisesti kuin henkisestikin? :D

Tämä työ on kuluttavaa. Se on kuluttavaa fyysisesti, mutta se on kuluttavaa myös henkisesti. Ja vaikka kuinka rakastankin tätä työtä, en mä halua kuluttaa tällä itseäni loppuun. Enkä mä sano sitä, että muualla työ olisi sen helpompaa tai kevyempää. Koulutus tuo kuitenkin enemmän vaihtoehtoja mistä valita.

”Koulutuksessa hankit valmiuksia vaativaan hoitotyön päätöksentekoon ja samalla opit toimimaan kliinisen hoitotyön asiantuntijana eri työympäristöissä. Saat osaamista hoitotyön muutos- ja kehittämisprosessien suunnitteluun ja toteutukseen sekä näyttöön perustuvaan terveydenhuollon uudistamiseen.”

Yhteishaku alkaa nyt maaliskuussa 14. päivä ja se päättyy 28.3. Itse aion täyttää hakupaperit ja käydä pääsykokeissa. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa aloituspaikkoja on 20 eli tiukka seula pitää varmasti läpäistä, ennen kuin paikka koulusta heltiää. Haluan kuitenkin lähteä yrittämään ja katsoa onko nyt mun aika. Opiskelu työn ohessa ei varmasti tule olemaan kevyttä ja motivaatiota se sitten kysyy. Se onkin se tärkein juttu kun aikuisiällä hakeutuu opiskelemaan. Motivaatio. Sitä pitää olla, sillä opiskelu aikuisena on sun oma vapaa valinta.

Onko mun blogin lukijoissa ketään kuka aikoo hakea nyt kevään yhteishaussa?

Tässä aikaisempi tekstini aiheeseen liittyen:

Ammattikoulusta ammattikorkeakouluun