MILLAISET ON HYVÄT ULKOILUVAATTEET?

Siis nyt ei voi olla enää elämä makeampaa. Ihana aurinkoinen ilma ja mulla vapaapäivä. Yleensä se menee niin, että aurinko paistaa viikon jokaisena päivänä kun olen töissä ja sitten kun vihdoin minulla on vapaapäivä, aurinko häipyy pilvien taakse piiloon. Mutta hei, ei tällä kertaa ja oon siitä niin happy!

Oon aina ollut ulkoilmaihminen. Rakastan liikkua ulkona, etenkin metsässä. On ihana kierrellä luontopolkuja ja katsella kaikkea sitä ihmeellistä ja jännää mitä metsä voi pitää sisällään. Oon kulkenut ihan pienestä pitäen isän mukana metsällä, kalassa ja muutenkin liikkunut paljon ulkona. Samalla olen oppinut ihan hirveästi eläimistä ja kasveista. Nyt oon huomannut, että oon alkanut siirtämään tietojani mun miehelle. Mies on oppinut mm. sen, että mitä naava on ja mitä se kertoo jos sitä näkee kasvavan runsaasti puissa.

Se mikä ulkoilussa on muodostunut tärkeäksi, etenkin nyt kun meillä on koira, on ulkoiluvaatteet ja niiden laatu. Ulkoilu on huomattavasti nautinnollisempaa kun päällä on keliin sopivat vaatteet, jotka vielä lisäksi istuu omalle vartalolle hyvin ja näyttää päällä hyvälle. Koiran kanssa ulkoillessa ulos on lähdettävä oli keli mikä hyvänsä. Tänä keväänä me haluttiinkin panostaa miehen kanssa uusiin ulkoiluvaatteisiin. Tiedettiin, että haluttiin sellaiset ulkoiluvaatteet, jotka pitää tuulta ja pientä sadetta.

Tänä keväänä kauppoihin tuli Haltin Pallas ulkoiluvaatteet. Oltiin samantien myytyjä niille. Ulkoiluvaatteissa on ihanat värit niin miesten kuin naisten malleissa ja kun käytiin sovittamassa vaatteita kaupassa, ne istui päälle kuin hansikas käteen. Esimerkiksi housuissa on takapuolen ja polvien kohdalla erilainen kangas, joka joustaa ja antaa periksi esimerkiksi istuessa ja kyykistyessä. Loistava ominaisuus mun mielestä.

Pakko vielä erikseen puhua näistä väreistä. Mä rakastan violettia ja tykkään tuosta takin sävystä ihan tosi paljon, mutta toi miesten takki! Se on ihan mielettömän pirtee ja raikkaan värinen. Mies tykkää kanssa vaikka, yleensä hänen takit on olleet joko mustia tai muita tumman värisiä. Housutkaan ei ole mustat, vaan pikemminkin tuollaiset tummanharmaat.

Nyt kun vihdoin omistetaan ulkoiluvaatteet, jotka oikeasti on juuri tähän keliin sopivat, on ulkoilu nautinnollista. Takin alle mahtuu paksumpikin paita tarvittaessa, mutta takki itsessään blokkaa tuulen, että mitään hirmu paksua ei näin aurinkoiselle päivälle alle tarvitse pukea plus liikkuessa tulee yleensä lämmin. Lisäksi tosiaan vaatteet pitää kosteuden, ainakin meidän kokemuksen mukaan. Jos vaikka Luka hyppii märkänä ja kuraisena meitä vasten, niin kangas ei kastu ja kura lähtee kankaasta ihan vain pyyhkäisemällä, tosi kätevää.

Miltäs näyttää teidän silmään?

ULKOILMA VIIKONLOPPU

Nyt on taas luvassa tällainen ihan tavallinen postaus. Kerron mun viikonlopusta. Olikin nimittäin aika aktiivinen viikonloppu. Kun sattuu vapaat ja ihanat ilmat, niin itse en ainakaan voi jäädä kotiin neljän seinän sisälle. Pakko päästä ulos nauttimaan auringosta ja raikkaasta ilmasta. Plus kun on koira, niin ihmeellisesti sitä haluaa tarjota sillekin maiseman vaihdosta ja aktiviteettia luonnossa. Luka nimittäin rakastaa yli kaiken metsäpoluilla juoksentelua vapaana. Ja kyllä tiedän, että koirien kiinni pito alkoi maaliskuun alussa ;)

Tosiaan mulla oli aivan hullu kahden viikon työputki tuossa. Tämä vapaa viikonloppu tuli enemmän kuin tarpeeseen ja kolmen päivän vapaat on tehneet tehtävänsä <3 Akut on latautuneet ja mieli on virkeä jälleen. Jaksaa huomenna taas aloittaa uuden viikon hyvillä mielin. Mulla oli perjantaikin jo siis vapaa, silloin en kuitenkaan tehnyt mitään erityistä. Olin vaan kotona ja hengailin ilman kiirettä. Lauantaina nukuttiin pitkään ja herättiin ilman herätyskelloa. Tai noh, meillähän on nykyään kyllä ihan ikioma elävä herätyskello. Arkirytmi on asennettu Lukaan myös viikonloppujen osalta ja me saadaan nukkua suunnilleen kahdeksaan. Juuri tänä aamuna mietin niitä aikoja kun vapaapäivänä sai rauhassa nukkua vaikka kello 11 ja myöhempäänkin jos tuntui sille. Nyt ollaan jo aamu kymmeneltä syöty aamupalat, käyty kävelyllä ja valmiina päivän aktiviteetteihin. Päivän aikana kerkeää ihan eri tavalla touhuta kun herää aikaisin.

Kuten tosiaan lauantaina ehdittiin vaikka mitä. Lähdettiin noin kello 11 autolla kohti Äänekoskea. Siellä on kivat ulkoilureitit ja käytiinkin ekaa kertaa tutustumassa niihin maastoihin. Siellä oli hienot kosket jotka pauhasi ja i h a n a aurinkoinen ilma. Käveltiin siellä sellainen lenkki. Luka niin nautti. Nyt me tiedetään, että siellä on myös kolme laavua, joten kun seuraavan kerran eksytään Kapeenkoskelle, eväsreppu lähtee mukaan ihan varmasti!

Kapeenkosken jälkeen lähdettiin toteuttamaan mun haavetta. Olen pitkään jo haaveillut hiihtämisestä. En kuitenkaan ole raaskinut ostaa suksipakettia, koska en tiedä et onks se sittenkään mun juttu. Halusin päästä testaamaan hiihtoa ja tunnustella, että voisko se olla mun juttu. Pääsin kuin pääsinkin lauantaina vielä ladullekin <3 Tällä tarinalla ei ollut onnellinen loppu, mutta palaan siihen ihan omassa postauksessa.

Lauantain ulkoilujen jälkeen sitten tultiin kotiin ja alettiin tekemään ruokaa. Tällä kertaa lauantain herkuksi valikoitui Borssikeitto. Jestas miten hyvää tuli! Ei ole parempaa yhdistelmää kuin talvipäivän ulkoilut ja sen jälkeen höyryävän lämmin keitto <3 Kuvia ei valitettavasti ole, koska syöminen oli tärkeämpää :D Lauantai-illan kruunasi lasi punaviiniä ja elokuva. Elokuvaksi valikoitui koskettava ja ajatuksia herättävä Schindlerin lista. Tuo elokuva pitäisi jokaisen nähdä.

Sunnuntaina eli tänään sitten taas aikaseen ylös. Koirakello herätti puoli yhdeksän aikaan ja ekana sitten kävelylle Lukan kanssa. Siitäpä sitten maittava aamiainen napaan ja ulos! Tänään lähdettiin sitten ulkoilemaan Jyväskylän maisemiin Laajavuoren metsiin. Siellä oli oma reitti niille ketkä ei hiihdä. Oli jopa kyltit erikseen, että ei hiihtäjille :D Kätevää, sai kävellä rauhassa kunnon leveällä reitillä metsässä. Lukakin juoksi jälleen vapaana.

Ulkoiluitten jälkeen jälleen keitolle kotiin ja hetki lepoa. Sittenpä suunta kohtia salia ja jalkatreenille. Ai että! Tiedättekö kuinka hyvä fiilis nyt on. Kyllä kelpaa tosiaan lähtee uuteen viikkoon. <3

Miten sun viikonloppu meni, kerro haluan tietää! :)