Tukka-gate, mitä hiuksille kuuluu nyt?

Neljä päivää takana tukkakriisiä. Olo on vieläkin järkyttynyt mutta mieli alkaa tasoittumaan ja alan pikkuhiljaa sopeutumaan tähän muutokseen. Edelleenkään en ole missään tapauksessa tyytyväinen sävyyn hiuksissani millään tapaa enkä hyväksy tapahtunutta. Tukka on harmaan värinen eikä sovi minulle mielestäni ollenkaan. Kaiken lisäksi olen joutunut luopumaan pitkästä tukastani. Nyt minulla on vain tukka. Kävin lauantaina ensiavussa toisella kampaajalla. Minulle tehtiin Olaplex-hoito ja latvoja jouduttiin leikkaamaan ihan reilulla kädellä, sillä tukka oli aivan kuollut latvoista. Minulta lähti hiusta pituudesta noin 15-20cm pois.

Jos et ole lukenut aiempaa kertomustani, niin aloita tästä, Klik!

Alkujärkytys oli hirvittävä. Sen lisäksi, että hiusten väri oli pielessä, oli nyt myös lisäksi tukan pituus muuttunut radikaalisti. Lauantai meni itkiessä. Kyllä, itkin hiusteni takia ihan huutoitkua. Mietin jopa, etten selviä töihin sen vitutuksen ja harmituksen vuoksi. Olin kuitenkin alunperin mennyt torstaina kampaajalle vaalentamaan vain tyvikasvun piiloon ja lopputuksena koko mun tukka oli pilalla!

Tukkaa irtosi hirveästi

Ensimmäisen kampaamokäynnin jälkeen minulta siis alkoi irrota hiusta tukoittain. Hiusta irtosi suihkussa ja harjatessa ja jos vain vedin hiuksia latvoista, niin käteeni jäi nippu tukkaa. Tukka on palanut niskasta suurimmaksi osaksi, ainoastaan sellaiset komeat niskavillat minulle jäi niskaan. Mahtavaa!

Yritän kovasti unohtaa tämän tapahtuneen ja sen, että tukkani on nyt tällainen mutta asia palautuu mieleen joka kerta kun katson itseäni peilistä tai kosken hiuksiani. Yritän ajatella, että ihmiset menettävät hiuksensa sairauksien vuoksi ja kestävät sen kyllä ja minä itken tukkaa joka meni pilalle kampaajalla käydessä. Silti oikeutan itkuni. Tukka on vaan niin iso osa minua ja vaikka se kasvaa takaisin niin silti!

Hiukset ennen lauantaista korjausta

Olen konsultoinut niin Umppua kuin toistakin kampaajaa ja olen saanut heiltä yhtenevät vastaukset; kampaaja jolla kävin, on käyttänyt minulle aivan liian tummia sävyjä. Asiaa on kysytty jopa kyseisen värimerkin kouluttajalta ja hän on ollut samaa mieltä; liian tummat sävyvalinnat. Kaiken lisäksi, miksi ihmeessä mun tukan pituuden sävyä on lähdetty muuttamaan jos olen nimenomaan pyytänyt pelkän tyven värjäyksen?

Toivoisin kampaajan kannanottoa

Olen ollut kampaajaan yhteydessä perjantaina puhelimitse ja kysynyt tarkat tiedot niistä aineista joita hän on minun hiuksiini käyttänyt. Kerroin lisäksi, että hiusta tippuu aika runsaasti. Sain vastaukseksi ”minä käytin vaaleita sävyjä” vastauksen. Ei pahoittelua, ei anteeksipyyntöä ei mitään mikä viittaisi siihen, että kampaaja olisi itsekin ihmeissään, hämmästynyt, yllättynyt, pahoillaan tai mitään. Laitoin hänelle vielä viestin sähköpostilla sunnuntaina. Mitään vastausta en ole saanut, vaikka nimen omaan kysyin viestissä moniakin asioita ja pyysin häntä ottamaan tapahtuneeseen jotenkin kantaa. Miten tällä kampaajalla on pokkaa?

Tää on niin kauheeta. Yleensä kampaajalle mennään hemmottelemaan itseä ja nauttimaan. Nyt minulle tuo kokemus oli kuin suoraan pahimmasta painajaisesta revitty. Eikä homma tukan kanssa tähän lopu. Nyt tätä pitää hoitaa ja takuulla käyn laittamassa usemman Olaplexin. Jossain vaiheessa sitten kun uskaltaa, pitäisi sävyä alkaa vaalentamaan. Sitäkin joutuu miettimään, että kenen käsiin hiukseni luotan seuraavaksi ja itsekö minun on muutos takaisin vaaleaksi kustannettava?

Jos haluat suositella kampaajaa, joka tietää vaaleiden hiusten värjäämisestä / hoitamisesta niin saa vinkata! Erityisesti haluan kiittää teitä ketkä olette jakaneet omia kokemuksianne niin täällä blogin kuin instagraminkin (@jossuwow) puolella. Teidän sanat merkkaa paljon <3 Kiitos!

Keskellä isot kuvat; alempi torstaina aamulla ennen kampaajaa ja ylempi torstaisen kampaajakäynnin jälkeinen lopputulos.

Kun tukka paskaksi meni

Tiedän, että ihmiset tykkää negatiivisuudesta ja siitä jos jollekin sattuu jotain. No nyt on sattunut. Olkaa hyvä ja lukekaa ja nauttikaa.

Mun tukka on tosi tuuhea, sitä on paljon. Olen värjännyt tukkaani useamman vuoden. Koskaan en värjäytä koko pituutta vaan värjäämme kampaamossa vain tyven. Joskus sävytetään pesupaikalla pituutta, että kirkas väri pysyisi myös latvoissa. Noh, mikä meni eilisellä kampaajakäynnillä pieleen? En rehellisesti sanottuna tiedä. Sanoin kampaajalleni, jolla olen käynyt useamman kerran, että nyt tällä kertaa pelkkä tyvi. Ei pituuksiin mitään. Ehdotin, että alamme kirkastamaan hiukan tummunutta hiuksen pituutta seuraavalla käynnillä ja hän oli samaa mieltä.

Tukka meni ensin vihreäksi

Kun muutimme huhtikuussa uuteen kotiimme, huomasin, että hiukseni alkoivat hiukan vihertämään. Ajoitin sen siihen ajankohdalle kun muutimme.  Tukka värjättiin pinkiksi, oliko se maaliskuuta. Tämän alkaessa haihtumaan pois, tukkaani tuli päälaelle vihertävä läntti, joka kyllä sitten saatiin kampaajallani käydessä piiloon. Kuitenkin tämän jälkeen sävyni hiuksissani alkoi tummumaan. Se ei ollut enää kirkkaan vaalea.

Kampaajani mietti, että onko meidän vesijohtovedessämme metalleja ja kun käytän Silver-tuotteita, niin ne sitten muuttavat hiusteni sävyn. Uusi talo ja uudet vesiputket. Joo, ajattelin, että sitä se varmaan on. Uusista vesiputkista irtoaa metallia. Kuitenkin mieheni tavallaan kumosi tämän teorian, koska hän uskoo, että vesiputket olisivat muovia.

Värjäyksen piti mennä ihan tavallisen kaavan mukaan

Noh. Kampaajani levitti tyvivärin. Pesupaikalle mentäessä hän ehdotti jotain vihreyttä taittavaa sävyä, minkä hän voisi laittaa pesupaikalla pituuteen. Olin et okei, kyllä se vissiin tietää mitä tekee. Tätä ennen hän pesi hiukseni metallinpoisto-shampoolla. Missään vaiheessa päänahkaani ei kuumottanut, eikä kirvellyt tai mitään muutakaan tavallisuudesta poikkeavaa. Lopuksi hän pesi vielä kertaalleen tukkani tällä metallinpoisto-shampoolla.

Pesujen jälkeen palasimme kuivaamaan hiusta. En huolestunut heti tukasta kun näin sen. Märkänä hius on paljon tummempi kuin kuivana. Noh, kun tukka alkoi kuivua sanoin kampaajalle ensimmäisen kerran, että tämähän tummeni paljon! Kampaaja sanoi, et eii ku tää on vielä kostea. Olin et okei, niin varmaan sitten. Pulssi alkoi nousta kun tuijotin sitä hirveää sävyä.

Tukka tuli kuivaksi ja näytti edelleen tummalle. Sävy oli ei minkään värinen. Menin paniikkiin ja sanoin, että tukka on aivan järkyttävän värinen. Haroin hiuksiani ja mietin vaan, että järkyttävää. Kampaaja ehdotti, että mitä jos laitetaan Olaplex. Sanoin, että mitä se hyödyttää tähän väriin, että eihän se värille mitään tee. Kaivoin kuvan itsestäni esille eiliseltä aamulta ja sanoin kampaajalle, että tältä tukkani näytti vielä aamulla ja nyt se on tällainen.

Kampaaja alkoi mennä puolustuskannalle ja tuumi, että se metalli mun hiuksissa on tehnyt tämän Metalli sitä ja metalli tätä. Sitten hän sanoi, ettei ainakaan vaalentamaan uskalla alkaa tätä mun tukkaa. Noh. Vedin tukan ponnarille ja lähdin kampaamosta pois. En onneksi joutunut maksamaan mitään.

Tukka aivan hirveä ja sitten vielä pyörällä nurin

Lähdin ajamaan pyörällä kotiini niin järkyttyneenä, että kaaduin keskellä katua suoraan asfalttiin. Nyt mulla on molemmissa käsissä ihorikot ja vasen polvi ilman nahkoja ja kipeä. Puhelin lensi kädestä kaaressa kaatuessani, kun paasasin tietenkin samalla miehelleni hirveistä hiuksistani. ONNEKSI puhelimelle ei käynyt kuinkaan, sehän se olisi tästä vielä puuttunut. Siihen sitten pysähtyi pari jalankulkijaa auttamaan mut pystyyn ja matka jatkui.

Kotiin päästyäni laitoin heti viestiä tukkamestari Umpulle. Selitin hänelle tilanteen ja kysyin, että mitäs nyt. Sain ohjeita ja Umppu oli sitä mieltä, että kampaaja on nyt tehnyt tässä virheen. Konsultoin myös toista kampaajaa ja hän oli Umpun kanssa samoilla linjoilla. Molemmat mietti kovasti, että mitä aineita mun päähän on oikein käytetty. Jos hiuksissa olisi metallia, niin ei niiden pitäisi tummua kun vaalennetaan. Nyt mun tukkani oli villasukka, kuten Umppu sitä nimitti. Villasukka, just sitä tää on.

Kävin ostamassa ohjeiden mukaan syväpuhdistavaa shampoota ja pesin sillä illalla pari kertaa tukan. No ei apua, tietenkään. Tilanne sen sijaan suihkussa paheni. Hiuksia tippui tukoittain. Tällaista minulle ei ole koskaan käynyt. Tänä aamuna harjasin hiukset ja alla olevasta kuvasta näette, että minkä verran hiuksia irtosi neljällä vedolla ja käytin harjatessani kuitenkin Tangle Teezeria, jonka ei pitäisi tukka katkoa.

Olen nyt aivan totaalisen järkyttynyt, pettynyt ja surullinen, että mitä hittoa mun hiuksille kävi. Aion soittaa tänään eiliselle kampaajalleni ja pyytää häntä kertomaan, että mitä mun tukkaan on laitettu. Nyt sitten muut saa miettiä, että mitä tälle enää uskaltaa tehdä. Mä vaan mietin, että tippuuko mun tukka kokonaan 🙁 🙁

Hiukset on niin suuri osa mun identiteettiä. Olen aina ollut pitkätukkainen. Olen pääsääntöisesti aina ollut blondi. Joillekin tällainen asia merkkaisi mitään. Minulle merkkaa. OON NIIN JÄRKYTTYNYT!

Oikealla entinen tukka ja vasemmalla eilinen tyvivärjäyksen lopputulos 🙁 Kuva ei anna oikeutta tukan kauheudelle.