Mitä meidän cockerille kuuluu?

Viikko menty nyt kipulääkkeillä eteen päin. Eilen olin yhteydessä puhelimitse tähän ortopediin joka Lakun tutki silloin viimeisimmällä lääkärikäynnillä. Kerroin lääkärille miten Lakulla menee.

 

Miten Lakulla siis on mennyt?

Noh, viikko siis syöty kipulääkkeitä. Puolikas nappi aamuin illoin Rimadylia. Viikon aikana ei yhtään sellaista päivää etteikö Laku olisi ontunut. Eli toisin sanoen täydellistä vastetta ei saatu lääkkeellä. Kannoimme Lakun pissalle ja pois. Laku liikkui edellisen viikon aikana sen verran kuin itsestä tuntui hyvältä. Eli lähimetsässä tarpeiden teon ajan. Kotona tietysti Laku touhusi yksin mutta emme leikittäneet Lakua, ettei tulisi turhia hyppimisiä tai juoksuaskeleita. Surullista rajoittaa pentukoiraa, jonka tehtävä nimenomaan olisi juoksennella kivuttomasti tuolla metsässä sielunsa kyllyydestä.

Laku on syönyt ja juonut koko ajan tosi hyvin. Mitään muuta vaivaa ei näyttäisi olevan kuin tuo ontuminen. Se kyllä yksinään riittää, sehän kertoo, että Lakuun koskee. Noh, kun kerroin lääkärille tuon, että Laku on ontunut kipulääkkeestä huolimatta ja ontuu siis edelleen, lääkäri meni mietteliääksi. Hän alkoi puhumaan, että täytyy alkaa miettimään, että onko siellä kivun taustalla sitten kuitenkin jotain muuta. Panosteiitin pitäisi hyvin reagoida kipulääkkeille ja tällä annostuksella mitä Laku on kipulääkkeitä syönyt, pitäisi kipujen olla hallinnassa jopa niin hyvin, ettei kipuja pitäisi olla ollenkaan.

Sanoin lääkärille, että ei nyt vielä maalata piruja seinälle, että eikös tuo ole pitkäaikainen vaiva. No sitä se kyllä kuulema on, mutta kyllä sen tosiaan pitäisi reagoida kipulääkkeille. Ehdotin sitten sellaista, että jos kipulääkettä annosteltaisiin vielä vähän enemmän ja jos viikossa ei tapahdu suunnan muutosta positiivisempaan niin sitten tutkitaan uudelleen. Toisin sanoen Laku vetää kipulääkettä nyt kolmesti päivässä vielä viikon ajan. Lääkäri kyllä kirjoitti suoraan reseptin kahdelle viikolle. Toivotaan, että jotain reaktiota saataisiin tällä kipuun.

Tämän vaivan takia ollaan tosi herkillä koko ajan Lakun kanssa. Tarkkaillaan sen tassuttelua ja olemista ehkä liiankin tarkasti. Haukotaan henkeä kun poika juoksee pari porrasta ja pelätään koko ajan pahinta. Samaan aikaan noitten ontumisongelmien lisäksi uudet hampaat puskee kovaa vauhtia tulla. Puruhimot on jälleen valtavat. Kun ontuminen alkoi, Lakun pureminen rauhoittui. Ajateltiin, että se johtuu kivuista ja Laku ei nyt jaksa purra. Nyt kuitenkin pureminen on taas aktivoitunut ja Laku vaikuttaa muutenkin ehkä hiukan virkeämmälle. En tiedä liittyykö nämä tuohon kipuun vai ei, mutta tällaisia havaintoja ollaan tehty. Ehkä puruhalut väheni ihan luonnostaan hetkeksi ja nyt ne jälleen aktivoituu ja sillä ei ole kivun kanssa mitään tekemistä.

Ehkä kuitenkin jotain positiivista

Eilen illalla sain töihin mieheltäni iloisia videoita puhelimeen. Laku veti ihan hullua rallia pissareissullaan. Noita ralleja ei olekaan näkynyt nyt reiluun viikkoon. Poika juoksi ja leikki ihan älyttömästi. Lisäksi tänään Laku on venytellyt maireasti etutassuihin nojaten, silleen pylly pystyssä. :) Nämä on meille hyviä uutisia, koska näin Laku ei ole tehnyt kun kipuja on ilmeisesti ollut enemmän.

Eli viikko vielä seuraillaan. Pitää toivoa vielä enemmän, että vaiva alkaa pikkuhiljaa paranemaan.

Potilas ei ole aina oikeassa

*Sisältää mainoslinkkejä

Mutta Google on!

Kuinka moni teistä myöntää, että jonkin vaivan ilmaantuessa kaivat Googlen avulla oireittesi syyn esille, koska kyllähän Google tietää? Kuinka monella teistä on vaivan syyksi selvinnyt syöpä tai jokin muu vakava tauti? Allekirjoittanutkin joutuu kyllä nyt nostamaan käden pystyyn! :D

Mies aina nauraa minulle, kun jos jotain oireita ilmaantuu niin epäilen aina pahinta. Nykyaikana on niin helppo näppäillä oireensa vaan Googleen ja Google antaa kyllä vastauksen mitä juuri ne sinun oireesi merkitsevät. Sehän on sitten fakta mitä Google sanoo.

”kyllä minä tiedän mikä minulla on ja sinä lääkärinä voit määrätä tutkimuksia ja hoitoa minulle tähän vaivaani

Voin kuvitella miten hankalaa on toimia lääkärinä tällaisille ihmisille, jotka menevät vastaanotolle. Vaiva on Googletettu etukäteen ja hoitokin tiedetään. Lääkärin pitäisi vaan kirjoittaa resepti eikä kysellä turhia.

Voisiko olla niin, että yskä tai päänsärky olisi vain yskää tai päänsärkyä? Pääsääntöisestihän nämä oireet eivät  kieli mistään vakavasta. Joskus esimerkiksi mahaan voi koskea ilman, että siellä taustalla on mitään pierua vakavampaa. Päänsärky ei viittaa aivoverenkiertohäiriöön tai kasvaimeen tuolla alueella.

Nykypäivänä tietoa on niin valtavasti saatavilla, että jo se tekee meidät monet vainoharhaisiksi. Vanha sanontakin sen kertoo; tieto lisää tuskaa. Mitä vähemmän tietäisi, sitä vähemmän tarvitsisi stressata oireistaan, niitä oireita kun nyt tulee ja menee meillä kaikilla :)

Itsellänikin aika-ajoin päästä vetää suonta. Joo-o, vetää vetää! Tunnetta on hankala kuvailla mutta suonenvedolta se tuntuu. En ole Googlannut tuota oiretta mutta voin kuvitella mitä se antaisi vaihtoehdoiksi. Kuitenkin suonenvetoja on tullut ja mennyt ja edelleen tässä olen kirjoittamassa tätä blogia, joten ehkä kyse ei ole mistään vakavasta.

Elossa edelleen!

Tähän loppuun vinkkaan teille House Of Brandonin alennusmyynneistä. Tällä hetkellä koko normaalihintaisten tuotteiden valikoima -20%:n alennuksessa. Kannattaa käydä tsekkaa jos itselle löytyisi jotain! :)

Tästä klikkaamalla naisten valikoimaan! Kampanja on voimassa 18.6-25.6