7KK JA YÖKASTELU

En olekaan pitkään aikaan päivittänyt Lukan kuulumisia. Poika tosiaan täytti tällä viikolla 7 kuukautta ja kohti murrosikää aletaan menemään kohinalla. Sen kyllä myös huomaa poitsun käytöksestä. Lenkillä joko vedetään ja säntäillään hihnan päässä ihan valtoimenaan tai sitten kuljetaan viisi askelta ja tuijotetaan vaan pelokkaana eteen ja taakse. Olenkin lukenut, että joillain murkkuikäisillä tulee tällainen jännittelyvaihe jossain kohtaa. Ilmeisesti meillä on se nyt.On uskomatonta huomata kuinka suuria eroja koirien välillä voi olla. Laku oppi sisäsiistiksi 4 kuukautisena. Siis täysin sisäsiistiksi. Luka on nyt seitsemän kuukautta ja työpäivät kastellaan ihan huolella vielä ja öisin käydään pissalla 1-2 x JOKA YÖ! Lisäksi illalla vingutaan ulos noin tunnin välein. Eniten kuitenkin ärsyttää tuo yökastelu.

Minä en tiedä, että ollaanko me osittain edesautettu Luka tälle tavalle, että keskellä yötä pääsee pissalle kunhan vain osaa herättää vanhemmat. Toissa yönä meinasi mennä järki siihen, että oikeasti me joudutaan edelleen heräilemään moneen otteeseen öisin koiran takia. Nyt sitten eilen iltana tehtiin sellainen päätös, että annettiin Lukan juoda vielä tuossa 22.00 aikaan ja tämän jälkeen otettiin vesikuppi pois. Luka nimittäin tankkasi aimo annoksen vettä itseensä silloin toissa iltana ja totta kai se tulee yön aikana läpi.Iltatankkauksen jäädessä pois, selvittiin viime yönä yhdellä heräämisellä! :D Työvoitto. Tosin heräsin itse unisena panikoimaan kello 03.00, että koira on vietävä ulos, vaikka ei Luka edes pyytänyt minnekään. Pientä stressiä havaittavissa tuosta asiasta. Toisaalta, kyllä sillä pääsääntöisesti aina tulee lirut öisin ulos. Joskus on tosin ollut niitä hetkiä, että tyyppi menee vaan istumaan ja kattelemaan meininkejä takapihalle, tai sitten alkaa kieriskelemään ja piehtaroimaan hangessa. Siinä vaiheessa tiukka komennus takaisin sisään ja jatkamaan unia.Ja sen se kyllä osaa, eli kun ollaan tehty tarpeet, niin hän kipittää kiltisti takaisin makuuhuoneeseen omaan petiin ja käy nukkumaan. Luka ei onneksi jää riekkumaan virkeänä keskellä yötä.

On se vaan silti todettava, että vielä näin 7 kuukauden iässä kun joutuu koiran kanssa heräilemään useaan otteeseen yössä, niin onhan se väsyttävää. Nyt kuitenkin aletaan tekemään duunia sen eteen, että se rakko alkaisi venymään, eikä vettä enää juoda ilta kymmenen jälkeen.

Miten muilla on mennyt koiranpennun kanssa öisin? Herätäänkö teillä, onko yökastelu tuttua? Onko muita vinkkejä sisäsiisteyden opetteluun?