HYVÄ PAHA SELFIE

Miksi ja miten ehdin ottaa selfieitä töissä tai vapaalla? Miksi mun instagramissa on vaan selfieitä? Miten työnantaja suhtautuu selfien ottamiseen työajalla? Vaarantuuko potilasturvallisuus kun otan selfien?

Kaikki varmaan ihan asiallisia kysymyksiä, mutta osa herättää ”ette oo tosissanne” fiiliksen mun päässä. Mä en tiedä miten te ajattelette mun hoitavan somea, esimerkkinä vaikka instagram. Osa teistä kuvittelee, että otan kuvia saman aikaisesti kuin teen töitä, ei kai potilasturvallisuuskysymys muuten juolahtaisi mieleen. Hoitajana (ei nyt painoteta sitä sairaanhoitajuutta, niin ei tuu tuplaherneitä kenellekään nenään) mulle ei tulisi mieleenkään ottaa kuvaa työtilanteessa tai edes millään tapaa työajalla, jollei ruoka- tai kahvitaukoja lasketa. Mä otan mun selfiet siinä vaiheessa kun olen joko menossa osastolle tai tulossa osastolta. Siinä tilanteessa ei kenenkään turvallisuus vaarannu. Mun kuvissa ei ensinnäkään näy yhtään mitään taustalla. Korkeintaan hissin peilit tai rappukäytävä tai pukkari. Te tiedätte, että otan kuvan sairaalan sisällä ainoastaan siitä, että mulla on työvaatteet päälle. Muuten mä voisin sanoa olevani vaikka verotoimistossa.

Ja sitten miten minulla on aikaa? Mä en tiedä, että miten teillä muilla menee aikaa selfien ottamiseen, mutta minulla ei mene aikaa. Jos otan puhelimen käteen, avaan kameran ja räppään naamastani kuvan, maksimissaan kolme, niin siihen ei mene 30 sekuntia enempää aikaa. Mä en myöhästy töistä sen takia, että otan kuvan enkä lähde töistä aikasemmin, että ehdin ottaa kuvan, enkä istu tauolla sen kauemmin.

No miksi mun insta pursuaa vaan mun omakuvia? No katsokaapa niitä muita tilejä tarkemmin? Kuinka monella kuvissa on pääsääntöisesti vain omasta itsestä otettuja kuvia, selfieitä tai jonkun toisen ottamana? Varmasti valtaosalla ja niin myös minulla. Mulla ei ole aikaa kuvailla maisemia tai tilanteita, mutta mulla on aikaa ottaa se selfie vaikka ennen työvuoroa tai salin jälkeen 🙂

Sinne ruudun taakse on nyt jostain syystä eksynyt tollasia vihaajia. Yritetään kommentoida provosoivasti, että pahoittaisin mieleni. Se ei harmi vaan onnistu. Tiedän mitä teen ja mitä sanon ja seison tekojeni ja sanojeni takana. Osa teistä osaa jättää erilaista kommenttia ihan asiallisestikin ja jos joku ihmetyttää tai ärsyttää, niin se osataan tuoda paremmin esiin. Osa taas sanoo mitä sylki suuhun tuo. Se on jännä, että miksi sellaista tyyppiä pitää seurata somessa tai tälleen blogin kautta jos se ärsyttää, vai onks se just se juttu.

Vihaajat vihaa

Meitsi vaan takas vilkuttaa