SOHVAPERUNAT

Meillä on yksi salainen nautinto ja pahe mun miehen kanssa. Tai en mä nyt tiedä onko se varsinaisesti niin pahe, mutta sitäkin suurempi nautinto. Me aika usein iltaisin katsellaan sarjoja sängyssä. Siis parhainta ikinä on kaikenmaailman tositeeveet, eli esimerkiksi tällä hetkellä Selviytyjät Suomi ja Unelmien poikamies. Unelmien poikamiehestä innostuttiin niin paljon, että katsottiin jopa aiemmat kaudet tuossa alta pois, kun ei ollut ruudussa tätä uusintakaan enempää tarjolla siihen hätään. :D

Unelmien poikamies on tällä kertaa aika hauska tyyppi ja itseasiassa ihan hyvän näköinenkin ;) Mun mies päivittelee ääneen, että kaikkien kanssako se imuttelee siellä, mutta no hei, totta kai! Se on siellä etsimässä vaimoo! Pusukemia pitää testata tietenkin! Siellä on muutama vaimoehdokas, jotka joutais veks samantien jos mä ja mun mies saataisiin olla raadissa mukana antamassa äänemme :D Mut kai siellä formaatin mukaisesti pitää olla yks kitiskö, joka jauhaa siellä muista ja valittaa ääneen. Edellisellä kaudella oli sama homma.

Tempparit <3 Minä. Aivan järkyttävää, missä kunnossa joidenkin ihmisten parisuhteet on, tai mitä ihmiset puuhaa tietoisesti toisen selän takana. Ei mitään luottamusta, ei ymmärretä omien tekojen merkitystä vaan vieritetään syytä vaan kumppanin harteille: ”Sammy on käyttäytynyt ihan paskasti enkä voi luottaa häneen. Siellä se puristelee toisten tissejä. Mä en oo tehny mitään, enkä ole rikkonut rajoja. Mä pidän vaan hauskaa, mä esimerkiksi laitoin kondomin suullani toisen miehen löysään kikuliin. Ei se ole paha juttu, se kikuli oli löysä”. Siis järkyttävää paskaa. Hirveä myötähäpeä aina kun tätä ohjelmaa katsoo, mutta silti sitä on vaan katsottava. Ja bile-Dani on valloittanut ainakin meikäläisen sydämen :D Joka kaudella näyttää olevan yks sekopää-pariskunta paikalla. Tällä kertaa se on Vilma ja Elias. Vilma on aivan tossun alla, narsistin manipuloimana. Free Vilma!

Selviytyjät Suomi oli ennakko-odotuksena paskaa. Jotenkin ajattelin, että ei suomalaiset osaa kuitenkaan tehdä tätä niin kuin kuuluu. Onneksi kuitenkin annettiin tälle mahdollisuus ja niin vaan ollaan koukussa. Sarja on toteutettu täysin jenkki formaatin oppien mukaan ja ilmeisesti ihan samoilla kisapaikoilla suoritetaan kisat Suomen versiossa myös kuin jenkkien sarjassa. Ollaan koko ajan yksi jakso edellä television katsojia, koska katsotaan uusin jakso heti sunnuntaina Ruudusta, kun se sinne vaan pärähtää näkyviin. Meidän molempien suosikki-kilpailija oli Helmenkalastaja ja on ihan tosi väärin, että hän tippui sieltä pois. Aivan totaalisen väärin. Mahtava hahmo, viihdyttävä ja hauska ukko, omalla ihmeellisellä tyylillään ja törkeää pelaamista muilta kilpailijoilta blokata tyypin kisa täysin! MURR!

Nyt sitten alkoi joku uusi sarja Tähän aikaan ensi vuonna. Se pitää ehdottomasti katsoa. Mielenkiintoinen idea ja kun kyseessä ei taida olla pelkästään mitkään laihdutustavoitteet näillä ihmisillä. Perinteisiä laihdutusohjelmia on nähtykin jo ihan tarpeeksi, vaikka toki nekin on mielenkiintoisia. Tämän lisäksi on alkanut? tai alkaa tässä aivan lähiaikoina seikkailusarja nimeltään Pallon ympäri. Vähän tällainen Amazing Race tyylinen kisa. Kaikki tällaiset ohjelmat on todella kiinnostavia ainakin mun mielestä, joten se menee katsottavien listalle myös.

Niin ja meinasi ihan unohtua hehkuttaa tätä Aarnion sarjaa, joka jo alkoi Ruudussa. Siellä on nähtävillä kaksi sarjaa, ja ai että nappaskin kovaa meille molemmille tämä. Tositapahtumiin perustuva sarja! Tosi hyviä suomalaisia näyttelijöitä ja hyvä toteutus, ainakin tuon kahden jakson perusteella! Iso suositus!

Mut tällaisia sohvaperunoita (sänkyperunoita) me ollaan mun miehen kanssa. Kiirehditään äkkiä illalla sänkyyn, että päästään katsomaan televisiota. Ollaan niiin vanhoja ja niin tylsiä, mutta meillä on niiin hauskaa ja se on tärkeintä! :D

Millaisia sohvaperunoita te olette?

Parhaat sarjat tällä hetkellä!

Koukussa sarjoihin

Meillä on kotona käytössä melkein kaikki mahdolliset palveluiden tarjoajat Netflixistä Cmoreen. Osa laitetaan aina välillä tauolle jos keskitytään hetkellisesti johonkin yhteen sarjaan. Sitten kun ollaan selattu jonkun paikan sarjavalikoima omasta mielestämme läpi esimerkkinä Cmore, niin valitaan joku uusi palvelu ja etsitään sieltä mielenkiintoisimmat sarjat. Joku aika sittenhän kirjoittelin Netflixin suosikit ylös, johon tulikin sitten paljon kommentteja ja suosituksia lisää teiltä lukijoilta.

Nyt ajattelin listailla hiukan näitten muidenkin palveluiden suosikkiohjelmia. Me selaillaan säännöllisesti Katsomoa, Ruutua, Cmorea ja Netflixii. Niistä kummasti vaan löytyy aina uusia sarjoja vaikka tuntuu, että kaikki on jo nähty.

Ihan ensimmäisenä täytyy mainita Ruotsalaisen huippukomedian suomalaisversio jota ollaan odotettu jo pitkään saapuvaksi ainakin meillä. Kysehän on Solsidan sarjan sisaresta, eli meille kotoisammin Onnela tv-sarjasta. Onnela alkoi viime viikolla? näkymään Cmore palvelussa. Joka torstai tuonne pärähtää kaksi jaksoa nähtäville. Jossain vaiheessahan tämä sarja on tarkoitus esittää ilmeisesti ihan maksuttomalla tv-kanavallakin, mutta en tiedä mikä aikataulu sen suhteen on. Odotukset sarjan suhteen ovat korkealla, koska Ruotsalaiset osasi tämän hoitaa täydellisesti. Tv-sarja joka sai nauramaan ja aina hyvälle tuulelle kepeällä otteellaan. Hiukan pelottaa, että onko Suomalainen versio Onnela vain suora kopio Solsidanista, koska kun luin hiukan Onnelasta, olivat jaksojen sisällöt liiankin tutun kuuloisia. Toivottavasti jotain juonenkäänteitä on hoksattu muuttaa, ettei nyt mennä ihan prikulleen samalla kaavalla.

Ja kuinkas sitten kävikään?

Sarja oli kopio sanasta sanaan Solsidanista. Ei hyvä. Katsottiin ekaa jaksoa puoleenväliin ja jätettiin siihen. Ei nyt vaan ihan lähtenyt. Ehkä jos pohjalla ei olisi tuota Solsidan sarjaa, niin tää Onnela voisi toimiakin, joten ehdottomasti suosittelen tätä niille, jotka eivät ole nähneet tän alkuperäistä versiota.

Toinen sarja mikä aloitettiin tuossa ihan hetki sitten alusta on Bones. Oon jo pitkään halunnut katsoa tuon sarjan kokonaan ja siinä onkin katsomista. 11 kautta Netflixissä takaa sen, ettei yhdellä eikä vielä kahdellakaan maratonilla tuota ohjelmaa ole käyty läpi. Olen joskus satunnaisia jaksoja katsonut tästä sarjasta tv:stä ja siinä mun mielestä kehittyy tämän sarjan henkilöhahmot hyvällä tavalla. Ihan ensimmäiset jaksot ei vielä ole ehkä parasta antia, mutta odotellaan. Odotukset on kovat ja uskon, etten tuu pettymään!

Sit Dexter. Mun mies onkin tän sarjan kuulemma jo joskus katsonut läpi. Itse en ole nähnyt ehkä kuin puolikkaan jakson joskus aikoinaan telkkarista. Mulla on pieni ärsytyssuhde tähän päänäyttelijään, eli Dexteriin. Tää samainen jannu näytteli aikoinaan 6 feet under, eli kotoisammin mullan alla sarjassa, ja siinä tän tyypin roolihahmo oli tosi ärsyttävä, hajuton ja mauton. Jotenkin nytkin tästä tulee vibat tohon sarjaan ja sen sarjan roolihahmoon. Oon kuitenkin sivusilmällä seurannut tätä sarjaa aina iltaisin sängyssä, kun mies kerran aloitti tän alusta. Yhtäkkiä mä huomasinkin, että tuijotan tätä intensiivisesti, koska tää sarja on tosi jännittävä. Eli kyllä mä tästä sarjasta sittenkin tykkään. Erilainen idea sarjan juonessa ja jänniä käänteitä, toimii. Dexteristä en tykkää. Ei oo komee eikä mitenkään muutenkaan vaikuttava tyyppi :D

Cmore toi suomalaisen sarjan valikoimiinsa tuossa syksyllä. Sarja on nimeltään Aallonmurtaja. Sarjassa on paljon tuttuja suomalaisia näyttelijöitä, mutta onpa mukana muutama uusi kasvo myös. Sarja on kyllä yllättävän hyvä suomalaiseksi rikossarjaksi ja tätä ollaankin katsottu jo aika pitkälle. Yllättävän rohkeita tapahtumia sattuu esimerkiksi päähenkilöille.

Me aloitettiin myös ihan huvikseen katsomaan Robaa Cmorelta. Mun mies ei ole sitä nähnyt ja mun mielestä se on ihan ok kotimainen sarja. Mitä mieltä sä olet Robasta?

Sarjoissa mua ärsyttää yks asia. Kun löytää jonkun sarjan esimerkiksi Katsomosta ja alat sitä katsoo, niin siellä ei ole jostain syystä kaikkia jaksoja tarjolla, tai sitten sen esittäminen lopetetaan ihan just siihen hetkeen, kun sä olet siitä kiinnostunut. Siis useamman sarjan kohdalla on käynyt jo näin. Esimerkkinä jäätiin koukkuun muutamasta jaksosta tohon Amazing Race ohjelmaan, mikä on siis realitysarja missä tyypit kiertää maapalloo ja suorittaa tehtäviä. No, ajateltiin, että jos jatketaan sit Katsomon kautta sen katsomista, niin ei! Ei näy. Mitä hittoa MTV!!?? Tai sit sama homma Syke sarjan kanssa. Mun mies ei ole katsonut ilmeisesti yhtäkään jaksoa ja kun kerran meinasin, että vois katsoo, niin eipä ollut. Miksei ne voi olla tuolla katsottavissa koko ajan? Mä haluaisin aloittaa ihan alusta Greyn Anatomian, mutta sitäkään ei taida olla missään saatavilla ihan niinku season ykkösestä lähtien, vai olenko väärässä?

Eli muutamia sarjoja on tässä nyt työn alla. Toiselle meistä näistä useimmat sarjat on kuitenkin jo kertaalleen nähtyjä. Jos sulla on jonkun palveluntarjoajan valikoimista mielessä joku sarja tai ohjelma tai vaikka leffa (niitä kun tapaa niin harvoin hyviä), niin vinkkaa ihmeessä. Luulen, että huomenna voisi olla löhöpäivä. Miehellä on tänään pikkujoulut ja luulen, että menee aika myöhään, tai aikaseen, miten sen nyt sitten ottaa :D Niin voisi vaikka keskittyy sarjoihin!