Kesäinen ylijäämäruoka

Vaikka ulkona ei olekaan vielä juuri kovin lämmin, on silti aina hyvä ilma grillata! Me entiset kerrostaloasujat olemme aivan hurmioituneita omasta terassista ja omasta uudesta grillistä. Olemme testailleet grilliä jo muutaman kerran ja joka kerran pitää todeta sama, että miten se voikaan olla niin hyvää tuo grillattu ruoka. Jopa tavalliset broilerinfileet maistuvat niin paljon paremmalta grillattuna kuin paistettuna.

Kevätsipulikin on tehnyt tulonsa jo ruokakauppoihin ja nyt siitä pitää nauttia kun pystyy. Laitan kevätsipulia raakana ihan joka paikkaan. Ruisleivän päällä se on erityisen hyvää ja uusien perunoiden, oivariinin ja kevätsipulin yhdistelmä on varma merkki kesästä, jota tulee kesäaikaan syötyä paljon!

Meillä on jäänyt nyt joka grillailuilta syömättä isoja määriä perunoita. Olemme ne tietenkin ottaneet talteen jääkaappiin. Yksi loistava idea uudelleenkäyttää keitetyt peruna on pyttipannu.

Nopeasti hyvää!

Esimerkiksi eilen, tein meille nopeasti ruokaa ennen kuin lähdimme ulos heittelemään frisbeegolffia (aivan huippu laji muuten!). Ruoka kypsyy nopeasti syönti kuntoon ja edelliseltä ruoalta jääneet jämät saa helposti hyödynnettyä paistamalla.

Paloittelin perunat pannulle ja paistoin niitä valkosipuliöljyssä. Lisäsin joukkoon paloitellun, grillatun broilerin fileen ja puolikkaan makkaran. Ruskistelin näitä pannulla ja kun nämä olivat valmiina, lisäsin pannulle vielä paistettavaksi kananmunia, kuten oikeaan pyttipannuun kuuluu.

Ruoan roskiin heittäminen on hirveää tuhlaamista. Tosin meillä sitäkin kyllä tapahtuu jonkin verran, pakko myöntää.

Nyt pitää vaan toivoa, että kelit tästä lämpenee ja grilliruoan pääsisi syömään useammin ulos. Ulos haluaisin touhuamaan nyt muuten, olen nimittäin nyt vähän hurahtanut viljelyyn. Haluan oman pienen viljelylaatikon ja heitän sinne kasvamaan sitten vaikka mitä!

Onko teillä suosituksia helpoista viljeltävistä, missä on varma sato? :)

aa että!

Etkö saa syödä dieetillä leipää – Kokeile puuroleipiä!

Kun  ruokamäärät ja osin aineksetkin on rajoitettuja, niin sitä tulee huomattua, että mielikuvitus tulee apuun tuonne keittiöön. Silloin kun olin kisadieetillä, keksin yksi aamu idean, että josko aamupuurosta saisi tehtyä jonkinlaista leipää. Muistan kuinka innoissani heräsin ja aloin kokeilemaan. Normaali määrä puurohiutaleita kulhoon ja joukkoon suolaa sekä aamupuuron kuuluva raejuusto. Sitten vaan aloin laittamaan tämän taikinan sekaan vähän kerrassaan vettä. Lopputulos oli niin lähellä leipää tai rieskaa kuin se nyt suinkin voi dieetillä olla. Olin itse todella tyytyväinen tuotoksiini ja söinkin niitä ilolla useampana aamuna.

Kiireiseen aamuun leipäset eivät sovellu, sillä niiden valmistamiseen paistamisineen menee noin 20 – 25 minuuttia, mutta vapaapäivän herkutteluun tai hitaaseen aamuun iltavuoropäivinä nämä soveltuu paremmin kuin hyvin. Jos haluat kokeilla puuroleipäsiä niin tässäpä ohje!

5 kappaletta puuroleipäsiä syntyy jos sinulla on:

n. 50-60g Kaurahiutaleita

100g-200g Raejuustoa

0,5dl – 1dl Vettä

Suolaa oman maun mukaan

Valmistusohje:

Laita uuni lämpenemään n. 200 asteeseen. Mittaa syvälle lautaselle tai kulhoon aamupuuroosi kuuluva hiutale määrä. Lisää joukkoon raejuusto ja suola ja sekoittele massaa. Lisää joukkoon vettä pienissä määrin ja tilsi huitaleita, että vesi imeytyy niihin. Jos sinulta lipsahtaa hiutaleiden joukkoon liikaa vettä, niin ei hätää, voit valuttaa ylimääräisen pois. Taikinan tulisi olla kosteaa mutta kiinteää.

Kun taikina on mielestäsi valmis lusikoi uunipellille 5 saman kokoista kökkärettä. Taputtele lusikalla kasat pyöreiksi. Mitä ohuempia leipiä teet, sitä rapeampia niistä tulee. Muista siistiä leipien reunat, muuten ne saattavat palaa uunissa. Anna leipästen olla uunissa keski-tai ylätasolla n. 15 minuuttia (kiertoilmauunissa hiukan vähemmän aikaa). Leipästen kypsyyden voi tarkistaa kääntämällä leipää ja jos pohja on vielä kostea ja pehmeä, voi leipä olla uunissa vielä tovin.

Kun leivät ovat valmiit voit viimeistellä leivät hieromalla valkosipulin halkaistua puolikasta leipiin tai nauttia leivät ihan sellaisenaan.  Leivät menee ihan täydellisesti leivän korvikkeena tai jos puuro itsessään alkaa tökkiä. Eikun kokeilemaan! Tulkaa kertomaan tuliko hyviä :)