NAISTEN VÄLISESTÄ KATEUDESTA

Onko tätä ongelmaa ollenkaan miesten välisissä suhteissa? Ystävyydessä tai työpaikoilla? Osaako miehet olla kateellisia toisilleen vai onko miehet helposti vain kavereita, niin kuin meidän naistenkin pitäisi keskenään olla? Tämä ihmeellinen kulttuuri meidän naisten kesken tulee esille mitä erikoisemmissa tilanteissa. Sen on pakko johtua sukupuolesta, sillä monesti esimerkiksi miesten kanssa töitä tehneenä, ei tällaisia ongelmia yksinkertaisesti vain ole ollut.

Itse olen aina joutunut ”kärsimään” ennakkoluuloista. Ihmiset muodostavat mielipiteen tuntematta minua. Välttämättä ei olla edes juteltu, mutta monella on jo mielipide ja ajatus ja VARMUUS siitä millainen olen ihmisenä. Eikä kyse nyt siis ole vain pelkästään minusta. Tämän huomaa myös siitä, että miten toimitaan työyhteisöissä muita kohtaan. Puhalletaanko yhteen hiileen, vai keskitytäänkö vain itseemme. Yleensä ollaan laput silmillä vain omien asioiden kanssa, eikä enää huomata sitä, miten yhteistyöllä saataisiin homma paremmin haltuun ja kaikkien työtä ja kiirettä vähemmäksi.

Mutta ei. Mieluummin me naiset yritämme vain selviytyä ja jokainen vastatkoon vain itsestään ja omista tarpeistaan. MIKSI? Miksi me ei voida tukea toinen toisiamme. Poikkeus tähän on tämä Fitfashionin työyhteisö, eli me bloggaajat. Meillä on yhteinen Facebook ryhmä, jossa me kaikki bloggaajat voimme kysyä neuvoa, vinkkejä tai jakaa kokemuksia asioista liittyen tähän työhön. Tässä porukassa ei ole tällaista kateus-ongelmaa, vaikka ollaan samalla alalla kaikki. Päinvastoin. Me kaikki tuemme toisiamme, voimme pyytää tukea ja tiedämme sitä saavamme. Mikä meidän porukassa on sitten erilaista verrattuna tavalliseen työyhteisöön?

Monissa muissa työyhteisöissä tällaista toinen toisemme tukemista ei kuitenkaan tapahdu. Työyhteisöissä saattaa olla yksittäisiä ihmisiä, jotka olisivat valmiita toimimaan ja työskentelemään yhdessä, mutta enemmistö on niitä, jotka keskittyvät vain omiin asioihin ja omaan kiireeseen ja silloinhan yhdessä työskentely ei toimi.

Sitten se, että kuinka paljon me puhutaan pahaa toisistamme selän takana. Ensiksi ollaan niin kaveria kun ollaan yhdessä porukassa, mutta sitten kun tämä yksi lähtee porukasta pois, muuttuu ääni kellossa. En sano, että olisin täydellinen ihminen itsekään ja varmasti olen purkanut ärsytystäni ääneen muillekin, mutta sellaista kiusaamiseksi luettavaa pahan puhumista selän takana en ymmärrä. Me ollaan aikuisia ihmisiä, jos on joku ongelma niin mene puhumaan suoraan tai niele ongelmasi.

Tai jos joku saa jotain hyvää; vakipaikan töistä, palkankorotuksen tai mitä tahansa sellaista, mistä itsekin on haaveillut, niin sitten kaikki ei vaan voi vilpittömästi olla iloisia tämän toisen puolesta. Miten se on itseltä pois, vaikka toinen saa ja sinä et? Ehkä sinunkin aikasi on joskus ja silloin varmasti toivot, että muut pystyisi iloitsemaan sinun puolesta. Ylipäätään menestyminen, esimerkiksi työelämässä, vaatii aina kovaa duunia. Harva ihminen joka rikastuu tai saavuttaa jotain arvokasta elämässään, on saanut sitä ilman helvetin kovaa työtä. Mikä meitä naisia vaivaa?

Oletko sinä kohdannut kateutta?

 

SUKUPUOLIMYYTIT

Paljon keskustelua herättänyt nainen ratissa (myytti tai ei) aihe kirvoitti mun aivot miettimään muita vastaavia uskomuksia. Onko niissä mitään perää ja mistä ne myytit oikein juontaa juurensa ja miksi ne herättää, ainakin osa niistä, niin vahvoja tunteita?

Mä itse otan asioita aika paljon huumorilla. Mua ei tosissaan haittaa, että mua verrataan stereotyyppiseen blondiin. Tiedän itse, että ihan niin dille en ole kuten jotkut vaaleaveriköt pystyvät olemaan, esimerkiksi blondivitseissä. Mä en siitä suutu enkä ajattele, että nyt mua pidetään jotenkin tyhmänä. Mua ei haittaa jos mulle sanoo, että mun ajotyylistä näkee jo kaukaa, että akka on ratissa. 😀 Koska mitä sitten. Mä tiedän miten mä ajan ja jos se jotakuta häiritsee ja ärsyttää tai herättää edes ajatuksen, että musta näkee akka ratissa ajotyylin, niin mitä sitten? Sen verran pitää pystyä sietämään soraääniä omasta itsestä ja sen verran pitäisi jokaisesta löytyä itsevarmuutta.

Mitäs muita myyttejä on olemassa? Myyttejä on niin miehistä kuin naisista. Listasin tähän alle sellaisia tunnettuja myyttejä, jotka ehkä jollain tasolla vielä elävät mukana parisuhteissa ja arjessa. Tosiaan, nämä on siis myyttejä, en tiedä tilastollisia totuuksia enkä faktaa. Tiedän vain, että näin eri sukupuolista puhutaan ja on aina puhuttu. Joidenkin ihmisten mielestä nämä tällaiset myytit saisi haudata ja syvälle. Itse olen ainakin osasta sitä mieltä, että voitaisko tällaiset myytit jo oikeasti unohtaa.

Myytti 1. 

Kaikki miehet pettää. Hmm… Jotenkin olen jossain vaiheessa elämääni uskonut tähän myyttiin ja ehkä hokenut tätä muillekin. Yhdessä elämänvaiheessa mun ja ystävien elämissä tuli vastaan paljon pettämistä miesten puolelta. Silloin totesin monesti, että kaikki miehet pettää. Jossain vaiheessa ajatus muuttui siihen suuntaan, että sen osaa myös naiset todella hyvin.

Myytti 2. 

Vain miehille sallitaan yhden illan seikkailut ja seksihurjastelut. Jos nainen tekee vastaavaa hän on huora. No tämä! Siis miehethän saa sitä enemmän statusta kaveripiireissä mitä enemmän on kaatoja, ainakin jossain ikäryhmissä. Jos nainen taas kokeilee omasta tahdostaan eri miehiä ja harrastaa aikuisena ihmisenä vastuullista seksiä, hän saa aika ikävän leiman otsaansa. Siis mit vit? Miksi näin?

Myytti 3.

On olemassa miesten työt ja naisten työt. No joo, etenkin jos puhutaan kotihommista. Varmasti jokainen nainen pystyy luettelemaan ainakin viisi hommaa, mitkä on ns. miesten hommia. Autoon liittyvät jutut, lamppujen vaihdot, lumityöt, viemäreitten putsaus ja nurmikon leikkaaminen. Nehän on selkeästi miesten duuneja. Pyykinpesu, pölyjen pyyhintä, lattioiden pesu, imurointi ja kaupassa käynti vois olla naisten töitä, joskus jopa ruoanlaitto. Ikuisuus myytti joka tuntuu monissa perheissä elävän vielä aika vahvana.

Myytti 4.

Biologinen kello tikittää vain naisilla. Enpä ole koskaan kuullut, että kukaan mies vauvakuumeilisi? Mä uskon, että miehille vauvakuume puskee vasta siinä vaiheessa pintaan jos oma puoliso odottaa yhteistä lasta, mutta että miehellä tikittäisi biologinen kello kuten naisilla? Oletteko te kuulleet tikittävistä miehistä? 🙂

Myytti 5. 

Vain nössöt miehet itkevät. Ehkä hirvein myytti ikinä. Ihan kauheaa jos ajatellaan, että miehet ei saisi näyttää kaikkia tunteita siinä missä nainenkin. Mun mielestä suru, ilo, onni ja itku kuuluu kaikkien elämään ja niitä pitäisi pystyä elämään ja kokemaan täysin vapautuneesti.

Myytti 6. 

Seksi on tärkeää vain miehille. Pöh ja pah! Varmasti iät ja ajat on seksi ollut tärkeää naisillekin. Naiset ei siitä ole vain saaneet puhua ja retostella ääneen. Tähän liittyykin varmaan tuo myytti 2.

Myytti 7.

Miesten tehtävä on elättää perhe. Miehen tehtävä on tuoda leipä pöytään perheessä, ihan sama vaikka nainen kävisikin töissä. Miehen pitää siis tienata enemmän kuin naisen, koska eihän mies ole silloin mies jos häviää palkassa naiselle. Ihan hirveetä. Mua ei vois vähempää kiinnostaa kumpiko tienaa enemmän. Onko edelleen miehille tärkeää tienata enemmän kuin nainen?

Myytti 8.

Kaikki miehet haluaa isotissisen naisen. Ei ne halua, koska osa tykkää enemmän pyllyistä. Niin ja osalle kummallakaan ei ole väliä. Sisin on tärkein <3

Myytti 9.

Kaikki miehet rakastaa urheilua! No todellakin! Ja naistenkin pitäisi, edes penkkikatsojan roolissa 😀

Myytti 10.

Suomalainen mies puhuu ja pussaa vain humalassa. No totta varmasti joidenkin miesten kohdalla. Miten teidän suhteessa?

Elääkö nämä myytit vielä vahvasti teidän tai tuttujesi arjessa vai onko nämä ihan vieraita juttuja sulle? Kerro kokemuksesi!