KOHTI MILANOA

Se tunne kun loma lähestyy, se on on ihana. Mieli seikkailee tulevissa maisemissa ja suu maiskuttelee jo mielessään ruokia joista kohta pääsee nauttimaan. Lähden siis ystäväni kanssa lyhyelle hengähdystauolle Milanoon, ennen varsinaista kesälomaani. Lähdemme reissuun 5.7 ja tulemme takaisin 8.7, eli olemme Milanossa neljä päivää.

Tuohon neljän päivän reissuun sisältyy (todennäköisesti) huikea keikkaelämys, kun suuresti fanittamamme Beyonce ja Jay Z heittävät keikan Milanon suurella stadionilla, Stadio Giuseppe Meazzalla, joka vetää sisäänsä vaivattomasti 80 000 ihmistä. Kyseisen keikan takia me siis alunperin lähdettiin reissuun, mutta nyt en tiedä odotanko keikkaa vai itse minilomaa ystäväni kanssa enemmän.

Reissusta mielenkiintoisen tekee se, että ystäväni joka lähtee mukaan, ei ole koskaan lentänyt tai käynyt ulkomailla, siis jos ei lasketa Tallinnaa tai Tukholmaa. Mahtava lähteä neitsytmatkalaisen seuraksi hakemaan upeita ja ikimuistoisia kokemuksia tältä hänen ensimmäiseltä lomamatkalta.

Olen yrittänyt lukea blogeja ja vinkkejä netistä, että mitä kaikkea tuolla Milanon kaupungissa olisi nähtävää. Tarkoitus ei todellakaan ole tälläkään lomalla kiertää kello kaulassa pelkästään nähtävyyksiä, vaan ihan rauhassa kierrellä, katsella, aistia tunnelmaa ja nauttia paikallisesta elämän menosta. Ainut mitä tahdon ehdottomasti nähdä, on tuo Milanon ydinkeskustassa sijaitseva Duomo Di Milano, eli Milanon tuomiokirkko. Hyvät vinkit matkakohteesta on kuitenkin aina tervetulleita, joten jos sinä olet käynyt Milanossa, niin kerro ihmeessä missä meidän kannattaisi viettää aikaamme tai käydä ehdottomasti syömässä tuon neljän päivän aikana. Mietin, että ehtisimmekö käymään Como-järvellä, mutta sen reissun kanssa voi tulla kiire, sillä sunnuntain lento takaisin Suomeen lähtee jo aamupäivällä.

Milanon kuvat Aurinkomatkojen sivuilta

Ehkä vain keskitymme Milanon vilinään, katuihin, kujiin ja vietämme aikaa puistoissa, nauttien hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta.

Oletko sinä käynyt Milanossa? Mitä tykkäsit?