HUONOA TUURIA KOIRANPENTUJEN KANSSA

Kun päättää ottaa lemmikin pitää tiedostaa, että ainut kulu mitä lemmikki tuo ei ole sen ostohinta. Lemmikin ruoka maksaa ja lääkärikulut maksaa. Esimerkiksi koiranpennulla on säännöllisiä rokotuksia useampi ennen yhden vuoden ikää. Lisäksi lemmikille voi sattua tapaturmia tai niillä voi olla jotain synnynnäisiä sairauksia jotka vaativat jatkuvaa lääkitystä tai leikkauksia. Näinhän kävi meidän ensimmäisen pennun kanssa. Mikään hoito ei Lakua kuitenkaan auttanut. Onneksi meillä oli Lakulle vakuutus. Oltaisiin varmasti vararikossa oltu muuten kaikkien niiden menojen vuoksi. Otimme Lukalle myös vakuutuksen heti kun se tuli meille. Tällä kertaa otettiin henkivakuutus, tai siis sellainen vakuutus joka kattaa myös jos koira kuolee tapaturmaisesti tai muuten ennen aikaisesti.

Minä menin jotenkin optimistisesti ajattelemaan, että ehkä selvittäisiin ainakin edes ensimmäinen pentuvuosi ilman ylimääräisiä lääkärikäyntejä Lukan kanssa. Rokotuksilla me ollaan käyty ihan normaalisti, mutta nyt sitten on tälle iltapäivälle varattuna Lukalle aika lääkärille maitohampaiden vuoksi. Kulmahampaat alhaalta ei suostu irtoamaan ja uudet puskee jo vierestä melkein läpi ikenien. Se olisi sitten taas pidettävä koiraa ravinnotta rauhoittamisen / nukutuksen vuoksi. Koiraa tökitään neuloilla ja kiskotaan hampaita suusta. MIKSI meidän koirilla on näin huono tuuri?

Muut hampaat vaihtuu kyllä…
Poika on vähän sähköinen :D

Tämä vaiva on ehkä kuitenkin hiukan yleisempi ja helpompi kuin mitä Lakun jalkojen ongelmat. Aikaa varatessa listasta löytyi ihan (maito) kulmahampaiden poisto, eli ilmeisesti muillakin pennuilla tätä vaivaa tavataan. Siltikin mietin, että miksi ne hampaat ei vaan voineet irrota ilman mitään toimenpiteitä. Edellisen kerran kun näin, että koira rauhoitetaan oli se kerta kun veimme Lakun toiseen leikkaukseen. Leikkausta Lakulle ei koskaan kuitenkaan enää tehty, vaan poika päästettiin kivuista.

Yritän kuitenkin ajatella, että tässä hoidetaan ennemminkin terveyttä kuin sairautta. Otetaan joutavat kulmahampaat pois, että uudet hienot ja pysyvät hampaat mahtuisivat tulemaan ja kasvamaan oikeille paikoilleen. Rahaa tähän taas menee ja en tiedä kattaako vakuutus edes tällaisia menoja?

Onko mun lukijoiden joukossa ketään kenen koiranpennulta olisi jouduttu poistamaan maitohampaita? Oliko toimenpide helppo ja miten koira toipui?