KAHDEN KUUKAUDEN KOKEMUKSET

*Sisältää mainoslinkkejä

Ihana ihana ihana aurinkoinen päivä.

Ajattelin nyt kertoa mun omia kokemuksiani näistä Mago hiustenpidennyksistä. Minulla on nämä nyt olleet kaksi kuukautta. Tämän ajan puitteissa osaan jo hiukan kertoa kuinka elämä näitten kanssa on sujunut ja minkälaisia huomioita olen näistä arjessa tehnyt.

Lähtötilanne mun hiuksissa oli siis se tukkakatastrofi, joka tapahtui viime kesänä. Tukka kärähti oikein viimeisen päälle, se katkesi takaraivolta ja tummeni aika paljon. Tukkaa jouduttiin lyhentämään latvoista n. 20cm, että hiuksista saatiin edes suurimmaksi osaksi se kuollut tukka pois. Olo lyhyemmillä hiuksilla ei koskaan tuntunut omalle ja peiliin katsoessa iski aina hirvee kriisi. Peilistä ei katsonut minä takaisin. Eihän tukka siis ollut mikään lyhyt, ei edes polkkapituinen, mutta minulle aivan liian lyhyt, että sopeutuisin sen kanssa elämään. Turhanpäiväistä ja pinnallista, voisi joku sanoa.

Tosiaan, mulla on nämä Mago-jatkeet olleet nyt reilun kaksi kuukautta. Koskaan ennen mulla ei ole ollut minkäänlaisia jatkeita hiuksissa, joten totuttelu näihin vei oman aikansa. Hiuksia ei ihan niin ronskilla otteella pystynytkään enää harjaamaan ja hiusten pesu vei nyt huomattavasti pidemmän aikaa. Sanottakoon tähän väliin, että jotain positiivista jatkeet ovat tuoneet mun pesu-tottumuksiin. Olen päässyt eroon siitä, että tukka pitäisi pestä päivittäin. Nykyään pesen hiukset joka toinen päivä. Uskomatonta!

Mago-jatkeet on muuttanut fiiliksen mun omista hiuksista 100%:sti. Olen ollut tosi tyytyväinen näihin. Itselleni yksi tärkeä asia näissä Magoissa on se, että jatkeet on helpot hoitaa. Oikeastaan sen ihmeellisempiä hoitoja näille ei tarvitse tehdä. Se miten huolehdin näistä jatkeista on, että käytän näille Magoille tarkoitettuja tuotteita. Tuoteperheeseen kuuluu oma shampoo, hoitoaine joka pestään pois ja lisäksi suihkutan hiuksiin jätettävän hoitoaineen ennen hiusten föönaamista. Tosiaan, kuivaan hiukset heti pesun jälkeen. En mene enää nukkumaan hiukset märkänä. Tämän ohjeen sain jo silloin kun astelin ensimmäisen kerran mun osaavan kampaajan, ihanan Janinan käsittelyyn kampaamo Ykkösille täällä Jyväskylässä. Ennen tukkakatastrofia, oli enemmän sääntö kuin poikkeus, että menin suoraan suihkusta hiukset märkänä nukkumaan. Nykyään en tee sitä.

Miltä Mago-jatkeet sitten tuntuu päässä? No ei miltään. Jos et työnnä sormia tuonne päänahkaan, niin et tunne mitään erilaista verrattuna omaan pitkään hiukseen. Samoin kampaajalla käynti sujuu ihan normaalisti näitten jatkeitten kanssa. Olen käynyt jo kerran jatkeitten kanssa Janinan käsittelyssä ja tuolloin mun tyvikasvu värjättiin piiloon. Ihan ongelmitta tuokin onnistui näitten Magojen kanssa. Positiivista näissä on lisäksi se kun itse omistan sellaisen hiustyylin, jossa ei esimerkiksi kiharat meinaa pysyä millään, niin nyt asia on ihan päinvastoin! Ihanaa kihartaa tukkaa kun tietää, että kiharat pysyy hyvänä useita päiviä.

Tämän kuluneen kahden kuukauden aikana multa on irronnut itsestään kolme tai neljä hiustupsua harjatessa tukkaa, mutta ei missään muissa tilanteissa. Ei ole siis tarvinnut pelätä, että hiusosioita tippuisi itsestään irti. Näitten avulla saan lisäksi antaa kasvurauhaa mun käsitellyille hiuksilleni. Lanka, jolla jatkeet ovat omissa hiuksissani kiinni ei vahingoita omaa hiustani ollenkaan.

Olisiko sinulla kysyttävää näistä Mago-jatkeista?

*Hiukset toteutettu yhteistyössä Kampaamo Ykkösten ja MAGO Simply Naturalin kanssa.

MAGO HIUSTENPIDENNYKSET

*Sisältää mainoslinkkejä

Tiedättekö sen tunteen kun pitkän ajan jälkeen jälleen tunnet taas olevasi oma itsesi? Mä en ois koskaan voinut kuvitella, että hiustenpidennykset tuo näin ison eron fiilikseen omasta itsestä. Ihan jo se, että katson peiliin ja näen siellä itseni, se tunne tuli eilen jo heti Hiussalonki Ykkösillä.

Tosiaan, minulle laitettiin maanantaina elämäni ensimmäiset hiustenpidennykset. Tää kuulostaa ihan hassulle. Ketkä yhtään tuntee mua pidemmältä ajalta, tietää, että mulla on aina ollut ihan ylipitkä tukka ja sitä tukkaa on ollut ihan valtavasti. Todellakaan koskaan aiemmin ei ole tullut tarvetta edes miettiä jatkeita. Nyt kuitenkin tämän tapahtuman jälkeen oon joutunut elämään itselleni vieraassa tukassa. Olihan mulla edelleen tukkaa, eikä se nyt ihan lyhyintä mallia edelleenkään ollut. Silti olo ei ollut oma itseni. En vaan tottunut siihen pituuteen enkä mihinkään siinä tukassa. Tukka on iso asia minulle, se on iso osa minua.

Kun eilen istuin kampaajan penkkiin odottamaan, että alettaisiin hommiin liikkeeseen käveli ihminen, joka kertoi tulevasta syöpäleikkauksestaan ja siitä, että hänellä alkaa hoidot. Hän tuli selvittämään peruukkiasiaa. Tilanne oli jotenkin hirveä. Minä jolla on jo tukkaa entuudestaan, haluan sitä lisää koska ahdistelen ettei se ole tarpeeksi pitkä tai paksu. Saman aikaisesti toinen ihminen joutuu menettämään syövän ja siihen liittyvien lääkehoitojen vuoksi omat hiuksensa kokonaan. Ainut mihin hän voi turvautua on peruukki. Mä tiedän, että monien korvaan varmaan särähtää mun tukkakriiseily. Silti jokainen meistä elää täällä omaa elämäänsä, enkä tarkoita sanoa tätä ylpeänä tai pinnallisesti. Ihmisillä on eri elämäntilanteet ja elämässä on omat jutut. Mietin, että en voi potea huonoa omaatuntoa siitä, että haluan korjata jotain mitä voin ja pystyn korjaamaan, vaikka samanaikaisesti sitten toinen aloittaa rankat hoidot ja joutuu leikkaukseen.

MAGO SIMPLY NATURAL

En osannut odottaa mitään hiusten laitolta. Mietin ylipäätään tosi tarkkaan, että uskallanko laittaa tähän vahingoittuneeseen tukkaani mitään jatkeita, mutta kun kuulin tästä Mago-tekniikasta rohkaistuin. Kävin konsultaatiossa ja varmistin ammattilaiselta, että tukka on siinä kunnossa, että se kestää hiusten painon. Tekniikka Mago-hiusten laitossa on kaikkein hellävaraisin mitä markkinoilla on. Näissä ei käytetä mitään muuta kuin puuvillalankaa, jolla hiustupsu solmitaan omaan hiusosioon. Jatkeet kestää yleensä 3-8 kuukautta ja nämä on sitten kertakäyttöiset. Näitä ei huolleta mitenkään, vaan ne kulkee mukana aivan kuin omat hiukset.

Lähtötilanne oman tukan kanssa. Hiuksissa näkyy tuollainen aalto, siitä hiukset on osittain katkenneet.

Minun tavoitteeni oli saada hiuksiin lisää pituutta ja paksuutta. Kampaaja päätti laittaa päähäni neljä punttia hiuksia, kahta eri sävyä, jotta nämä jatkeet sulautuisi hyvin omaan väriini. Yhdessä puntissa on 25 hiustupsua ja minun jatkeiden pituus oli 50cm eli sitä pisintä mallia. Jatkeiden laitossa meni noin kaksi tuntia, eli laittaminen tapahtuu kyllä nopeasti. Kun tukka oli valmis jatkeita leikattiin muutama sentti kärjestä ja omaa tukkaa rikottiin latvasta, että oman tukan ja jatkeiden raja ei erottuisi niin selkeästi.

Lopputulos hiuksista näkyy alla olevissa kuvissa. Tukansävy on mielestäni tosi hyvä ja se, että sotkettiin kahta eri sävyä mun tukkaan oli tosi hyvä idea. Olen kyllä super tyytyväinen näihin hiuksiin. Päänahkaa ei juurikaan kiristä ja sekin pieni kiristys häviää kunhan päänahka tottuu jatkeisiin. Pää ei tunnu raskaalle (ainakaan normaalia enempää) ja pitkät hiukset tuntuu vaan niin omalle. <3 Siis on ihanaa olla taas minä!

Mitä mieltä lukijaraati?

*Tukka toteutettu yhteistyössä mun oman kampaamon kanssa. Kiitos hiuksista Mago Simply Natural.