SAAKO HALUTA VAIN URHEILULLISTA MIESTÄ?

Kaikilla ihmisillä on varmasti jonkinlainen lista unelmiensa kumppanista. Toiveet listalla voivat koskettaa luonteenpiirteitä, ulkonäköä tai sitten vaikka harrastuksia, mutta varmasti kaikilla jotain toiveita listalta löytyy. En uskokaan, että jotkut voi rehellisesti sanoa, että kuka vaan käy, kunhan mahdollinen kumppani on oikeaa sukupuolta.

Onko tärkeintä se millainen kemia toisen ihmisen kanssa on? Pitääkö harrastusten olla samanlaisia? Voiko lihava haluta timmin kumppanin vai pitääkö kahden ihmisen vartaloiden olla samanlaisia, timmejä tai ylipainoisia? Vaikuttaako pariutumiseen arvot tai toisten ihmisten mielipiteet mahdollisesta kumppanista? Onko se oikeaa rakkautta jos hakee vaimon Thaimaasta ja maksaa hänet rahalla mukaansa?

Muistellessa omia sinkkuaikoja (jotka tuntuu olevan jo valovuoden takaisia) muistan kyllä omat toiveeni joita minulla oli tulevan kumppanin suhteen. Ensinnäkin ulkonäön piti olla sellainen mihin minä ihastuisin. Halusin tuntea sen, että multa menee jalat alta. Olin sen tunteen saanut tuntea joskus aiemmin ja tiesin, että vähempään en tyydy. Ulkonäkö on valitettavasti se asia mihin ihmiset yleensä ensimmäisenä uudessa ihmisessä kiinnittävät huomionsa. Monet sanovat kyllä tähänkin, että ei ulkonäön pitäisi antaa vaikuttaa, mutta minkäs teet. En itse ainakaan lähtenyt summan mutikassa tutustumaan ihmisiin, jos ulkonäkö ei ensisijaisesti miellyttänyt. Toisen ulkonäkö sai mulle ne ensimmäiset perhoset aina vatsanpohjaan. Tämän jälkeen kun ihmiseen tutustui enemmän, ne perhoset joko lisääntyi tai sitten ne lensivät pois. Ulkonäkö kuitenkin kertoo paljon ihmisestä. Siitä voi ainakin yrittää päätellä paljon asioita, vai oletteko toista mieltä?

Ulkonäkö merkitsi paljon ainakin minulla kumppanin valinnassa ja jotenkin uskon, että en ole ainut joka näin ajattelee. Halusin ihastua ja ihastella komeaa miestäni. Halusin katsoa tulevaa kumppaniani ja ajatella, että vau miten komea mies! On nimittäin tärkeää haluta kumppaniaan, sen lisäksi, että juttu luistaa ja arvot ovat samanlaiset. Minun mielestä ei ainakaan riitä se, että ollaan ajatuksen tasolla samalla aaltopituudella. On tärkeää myös tuntea muunlaista kipinää. Mä en kelpuuttanut kumppanikseni epäurheilullisia miehiä, mutta en minä halunnut myöskään liian laihoja. Ei laihuus miehellä ole urheilullista sekään. Mä en halua istua miehen vieressä jonka reisi on mun reittä kapeampi.

Yli- ja alipainoiseen mieheen liittyy paljon muitakin piirteitä mitkä ei varmasti täsmää oman ajatusmaailman kanssa. Ylipainoiset eivät yleensä liiku niin paljon, koska sitä painoa on kertynyt. He eivät välttämättä ruokaile samalla tavoin. Toki, eihän ruokavalioiden tarvitsekaan  kumppaneilla olla ihan prikulleen samanlaiset, mutta jos toinen syö pääsääntöisesti ulkona ja mättää herkkuja joka päivä ja toinen edes hiukan katsoo mitä syö ja tekee itse omat eväänsä, niin kyllähän se vaikuttaa siihen parisuhteeseen, tai vaikuttaisi ainakin omaan todennäköisesti, ainakin pidemmän päälle.

Kuitenkaan pelkkä ulkonäkö ei ole se juttu, kun ihastut sun tulevaan kumppaniin. Siellä pään sisällä pitää olla jotain ja sekös deittailusta teki haastavaa. Tapasin joitain miehiä, jotka olivat ulkoisesti päteviä, mutta pyörittelin lähinnä silmiä heidän seurassaan kun kuuntelin heidän juttuja. Tuntui, että ei sellaisia miehiä ole olemassakaan kenellä ulkonäkö ja äly kohtaa. Vaikka monet mieltää minut tyhmäksi blondiksi, en koe olevani sellainen. Mä olen loppujen lopuksi ihan fiksu ja omaan runsain mitoin maalaisjärkeä, jota toivoin myös vastakkaiselta sukupuolelta löytyvän. En voisi kuvitella eläväni vuodesta toiseen ah niin komean miehen kanssa, mutta hän olisi tyhmä kuin saapas tai ajattelisi asioista aiiivan eri tavalla kuin itse.

Nykypäivän deittailukulttuuri kuitenkin keskittyy pyörimään hirveästi ulkonäön ympärillä, ihan kuten omalla kohdallanikin. Tinderissä jatkoon menee sellaiset jotka sua miellyttää ulkonäöllisesti. Siellä sä et saa käsitystä sen ihmisen ehkä mahtavasta luonteesta. Vasta sitten voitte alkaa viestittelemään ja tutustumaan paremmin, jos olette ensin molemmat hyväksyneet toisenne ulkonäöllisesti. Rajua. Jos sun kuva ei täytä tiettyjä kriteereitä niin se on ei jatkoon. Kuinka monen kuvat ylipäänsä aina onnistuu ja kertoo sen, miltä näytät livenä? Nykypäivän ulkonäkömuotti, johon useimpien meistä pitäisi mahtua voi mahdollisesti rajata sitä saatko sinä kumppanin vai et. Mitä sinä olet mieltä tästä?

Mitkä tekijät vaikuttavat siihen miten sinä valitset kumppanin?

Se on helppo tuomita

Mikähän siinä on jos kertoo oman mielipiteensä ja sen, että mistä tykkää niin sitten ihmisillä on oikeus arvostella mun henkilökohtaisia mieltymyksiä? Toki mielipiteensä saa kertoa mun mielipiteestä mutta en mä lähtis ketään hänen mielipiteensä takia tuomitsemaan. Mä en myöskään usko, että on olemassa kovinkaan paljon sellaisia ihmisiä ketkä hyväksyisi ihan minkälaisen tahansa ihmisen rinnalleen. En vain usko. Jokaisella meistä on sillä näkymättömällä listalla asioita mitä ei hyväksy ja mitä piirteitä taas toivoisi kumppanilta löytyvän. Ne voi liittyä ulkonäköön tai luonteeseen mutta niitä vain on. Mun mielestä on tekopyhää tulla sitten arvostelemaan mun mieltymyksiä.

Arvostelu

Edellisessa postauksessa kirjoitin, että vaikuttaako kilot siihen löytääkö kumppanin.

Jos ei tykkää läskistä niin ei tykkää. Se on mun henkilökohtainen mielipide enkä mä sillä ketään arvostele, edelleenkin ylipainoiset saa olla mitä on mut mun ei tartte heitä deittailla jos en tykkää. Se tuo sana läski vaan tuntuu olevan joku semmoinen punainen vaate nykypäivänä, jos sen sanan sanoo ääneen niin sitten saa tuomita.

Joillain ihmisillä on ylimääräistä. Se, että se ei mua kiihota millään tavalla ei tee musta huonompaa ihmistä. Mua ei kiinnosta ihminen joka ei liiku ja pidä itsestään huolta. Mä haluan, että ihminen pitää itsestään huolta ja välittää itsestään ja omasta terveydestään ja saa olla hiukan sen verran itserakas, että kiinnostaa miltä näyttää.

Moni kyseli multa, että mitä jos mun miehelle käy jotain ja hän lihoo syystä tai toisesta, niin jätänkö mä hänet sitten. No mitäpä veikkaatte? No en tietenkään. Mä en ymmärrä sitä ihmisten musta-valkoisuutta. Jos mä sanon, että en viehäty ylipainosta, niin sitten vedetään sellainen kortti esiin, että jos mun kumppanille sattuu jotain ja hän muuttuu ulkonäöllisesti niin mä sit varmaan jätän hänet koska oon niin pinnallinen ääliö, enkä välitä kuin ihmisen ulkonäöstä.

Ootteko te varmoja, että teidän toivomuslistalla kumppanin suhteen ei ole mitään toiveita?

Arvostelu