VALMENNUSKOULUTUS LÄHESTYY

Valmennuskoulutus alkaa jo ihan pian. Saatiin tunnukset tuonne Trainer4You:n tietopankkiin sähköpostitse ja olen alustavasti tutustunut jo materiaaleihin. Tuolla tietopankissa meillä on siis käytettävissä tulevien lähiluentojen materiaalit ja niihin liittyvät ennakotehtävät plus paljon muuta materiaalia. Alkaa muistot koulunpenkistä piirtyä jo paremmin muistiin! Itse en ole vielä alkanut tekemään ennakkotehtäviä, mutta pian niihin pitää alkaa jo paneutua; ensimmäiset luennot on jo helmikuun alusta!

Ensimmäisten luentojen aiheina meillä on siis tällaista:

  • Luustolihaksen biologia ja toiminta
  • Hengitys- ja verenkiertoelimistö
  • Hermosto
  • Energia-aineenvaihdunta

Terveysvalmentajakoulutuksen ekan lähijakson tavoitteena on ymmärtää liikunnan kannalta keskeisten elinjärjestelmien toiminta. Lisäksi ymmärrys siitä, että mitä muutoksia lyhyen aikajänteen ja pitkän aikavälin vaikutuksia liikunta kyseisissä elinjärjestelmissä aiheuttaa. Tavoitteena on lisäksi  ymmärtää terveysliikunnan toteutuksen ja annostelun perusperiaatteet sekä osaaminen soveltaa niitä suunnitellakseen kunkin asiakkaan lähtötilanteen ja tavoitteet huomioivan yksilökohtaisen, turvallisen, tehokkaan sekä nousujohteisen liikuntasuunnitelman.

Vitsit, että odotan tämän koulutuksen alkamista jo todella paljon! Jos sua muuten kiinnostaa jonkinlainen koulutus tuolta Trainer4You:n valikoimista, niin eri ammattiliitoilla on hyviä etuja koulutuksiin. Esimerkiksi Tehyläisille on omat edut ja hinnat. Edut voi tarkistaa omasta liitosta tai sitten kysymällä suoraan Trainer4Youlta.

Tää on mun ensimmäinen koulutus joka liittyy terveyteen ja hyvinvointiin, jollei tuota sairaanhoitajan koulutusta lasketa. Sairaanhoitajan koulutus toki osaltaan käsittelee vähän samoja asioita tietyillä kursseilla, mutta nyt pääpaino on ihan muissa asioissa, toki ennaltaehkäisy on tärkeää myös sairaanhoitajan näkökulmasta katsottuna. Uskon, että asioiden ymmärtämiseen on paljon apua sairaanhoitajan ammatista. Se, että ymmärrän jo jotain anatomiasta ja fysiologiasta auttaa varmasti paljon tässä koulutuksessa. Lisäksi ymmärrän eri sairauksien rajoittavia tekijöitä ja mitä liikunnan aloittamisessa pitää ottaa huomioon. Odotan kuitenkin oppivani paljon uutta tällä jaksolla.

WOOP JÄNNÄÄ!

Alustavaa kyselyä teille blogin lukijat

Minä olen jo jonkin aikaa mielessäni pyöritellyt ideaa, jota en ole vielä rohjennut tai saanut aikaiseksi tehdä. Olen miettinyt paljon sellaista, että olisiko teillä arvoisat Mansikkapilvi blogin lukijat kiinnostusta viettää yhdessä mun kanssa blogipäivää?

Mä olen nähnyt monia teitä lukijoita vapaa-ajalla milloin missäkin. Osa teistä tunnistaa mut töissä, osa salilla ja osa jonkun muun harrastuksen parissa. Joskus joku voi tulla moikkaamaan vaikka baarissa! Oon joka kerta ihan tosi yllättynyt näistä tapaamisista ja moikkauksista. Osan kanssa ollaan tutustuttu enemmän ja paremmin. Kaikista teistä on jäänyt mulle hirmu hyvä mieli. Olisi ihan huippua tutustua ja viettää enemmän aikaa teidän lukijoiden kanssa :)

Olenkin tosiaan miettinyt, että ottaisikohan tällainen blogipäivä tuulta alleen jos alkaisin sellaista suunnittelemaan? Tällainen päivä onnistuisi varmastikin vasta ensi vuoden puolella. Päivä voisi sisältää urheilua, hyvinvointia, ruokaa, kauneutta tai oikeastaan mitä vain. Jos teitä kiinnostaisi osallistua tällaiseen päivään, niin hihkaise kommenttiboksiin hep ja minkälaisista aktiviteeteista sinä olisit kiinnostunut. Jos alustavasti innokkaita ilmoittautuisi, niin voisin alkaa suunnittelemaan päivämäärää ja päivän sisältöä.

Minä olisin itse ainakin ihan innoissani tällaista järjestämässä ja mielessä onkin jo monenlaisia ideoita, mitä tällainen blogipäivä voisi pitää sisällään. Voitaisiin käydä ensiksi treenaamassa yhdessä, laji voisi olla vaikka crossfit tunti tai muu ohjattu ryhmäliikunta tai joku ihan uusi laji! Tämän jälkeen sitten voitaisiin kuunnella luentoa kauneudesta tai muusta naiseuteen liittyvästä mielenkiintoisesta aiheesta, keskustella ja tutustua.

Kouluttautumista

Tämän lisäksi minä olen paljon suunnitellut mielessäni jatko-opintoja ja kouluttautumista itseäni ajatellen. Jotain ideoita on jo mielessä, mutta en viitsi vielä niistä puhua mitään, ennen kuin jutut varmistuu. Oon aina ollut sitä mieltä, että vierivä kivi ei sammaloidu ja haluan toteuttaa tätä mantraa omassa elämässäni. Kuinka olisikaan tylsää jämähtää samaan oravanpyörään useiksi vuosiksi. Tekisi päivästä toiseen vaan samaa työtä. Työnkuva olisi tismalleen sama joka päivä. Kehittyisinkö tällaisessa työssä ollenkaan? Mä haluan kehittyä ja oppia uutta.

Mutta sellaista olen suunittellut itseni ja vähän teidänkin varalle :) Kertokaa, että mitä mieltä!