YKSI PAHA KUMOAA KYMMENEN HYVÄÄ

Minä olen ajatellut tätä usein tässä lähiaikoina ja vähän vähemmän menneinä vuosina. Nyt kuitenkin kun juteltiin mun miehen kanssa aiheesta, tultiin siihen lopputulokseen, että teen sen.

Jaa, että minkä teen? No mä alan moderoimaan mun blogiin tulevia kommentteja, itseasiassa olen sitä jo tehnyt viime viikosta lähtien. Mulla on tähän saakka ollut kommenttiboksi auki ihan kaikenlaisille kommenteille ja ne on pärähtäneet heti näkyviin, jos joku vaan on päättänyt kommentoida jotain. Nyt kuitenkin enenevissä määrin oon saanut satunnaisia negakommentteja, jotka ei edes liity välttämättä millään tavalla kirjoitettuun aiheeseen. Aihe josta olen kirjoittanut saattaa olla täysin hyvällä tahdolla kirjoitettu, mutta silti sieltä löydetään se yksi sana ja siitä muodostetaan mielipide ja mut arvostellaan pystyyn sen takia. Tai sitten mulle tullaan aukomaan päätä jostain ihan muusta.

Kuten otsikkokin sen kertoo, yksi paha kumoaa kymmenen hyvää, ja tämä tarkoittaa siis juuri noita kommentteja. Saatan saada kommenttiboksin täyteen ihania, kannustavia kommentteja teiltä lukijoilta. Ne kertoo miten te tykkäätte mun eri teksteistä ja siitä tyylistä miten kirjoitan. Sitten tulee yksi ja sanoo jotain negaa. Vaikka se ei varsinaisesti vaikuta siihen mitä ja miten kirjoitan jatkossa, saa se mut heti puolustuskannalle ja mulle tulee hirvee tarve aina kommentoida tai sanoa jotain takaisin tällaiselle kommentoijalle. Esimerkkinä nyt voin kertoa miten eräässä tekstissä kirjoitin vain ja lähihoitaja sanat samaan lauseeseen. Se oli moka. Siitä nimittäin pääteltiin heti, että minä olen juurikin sellainen sairaanhoitaja joka katsoo kaikkia lähihoitajia nenänvartta pitkin ja jotenkin ajattelen olevani jollain tavalla parempi kuin nämä ”vain lähihoitajat”.

Minä toivon, että tämä moderointi ei vaikuta teidän kommenttiaktiivisuuteen. Haluan edelleen keskustelua tänne blogiin. Edelleen mun kanssa saa ja pitää olla eri mieltä asioista, mutta mä koen, että mun on tietynlaiset kommentit sieltä karsittava pois, koska ne on turhia ja ne syö yleistä fiilistä. Mä en jaksa lukea sitä, miten jotakuta teistä ärsyttää hirveästi mun mielipiteet. Ei sitä tarvii tulla mulle kertomaan erikseen. Riittää ettet tule enää lukemaan mun juttuja. Silloin suakaan ei enää ärsytä, eikä mua harmita kun sinä tuut mulle siitä erikseen avautumaan. Win – Win situation.

Älkää siis hätäilkö jos kommentoitte ja kommentit ei heti tule näkyviin. Hyväksyn ne mahdollisimman pian. Toivottavasti ymmärrätte tämän päätöksen ja jatkatte kommentointia entiseen malliin <3

 

MIKSI ÄRSYTTÄÄ ITSEÄÄN TAHALLAAN?

Sitä minä olen aina ihmetellyt meissä ihmisissä, että miksi itseään pitää tieten tahtoen kiusata? Jos jokin asia ei sovi sinulle tai ärsyttää ihan valtavasti, niin minkä takia sinä omatoimisesti altistat itsesi tällaiselle ärsytykselle?

Tällä kertaa minä puhun blogimaailmasta ja blogien lukijoista. Itse olen blogannut nyt seitsemän vuotta ja aina aika-ajoin olen saanut hyvinkin ärsyyntynyttä ja vihaista kommenttia blogiini. Osittain minusta tuntuu, että nämä kommentoijat saattavat tuntea minut siviilissä tai ainakin tietävät, koska heitä tuntuu ärsyttävän jotenkin henkilökohtaisella tasolla aivan äärettömän paljon.

Itse olen varmaankin sitten niin fiksu, että jos joku bloggaaja kirjoittaa ensinnäkin sellaisista aiheista jotka ei mua kosketa tai kiinnosta, niin minä en lue hänen bloggauksiaan. Miksi lukisin? Mä en varmaan ole vaan tarpeeksi uteliasta sorttia. Saati sitten jos mulla nousisi verenpaineet aina kun luen jonkun bloggaajan tekstejä, niin enhän minä nyt tieten tahtoen mene v*ttuuntumaan sinne blogiin. Kaiken kukkuraksi sitten vielä avautuisin siellä blogissa, että ai hitto kun sinä oletkin tyhmä bloggaaja.

Eihän tuollaisessa toiminnassa ole mitään järkeä, vai onko? Enkö minä vain tajua jotain? Menet vapaaehtoisesti lukemaan blogia, jonka tiedät sua ärsyttävän. Luet tekstin ja olet tosi ärsyyntynyt, oikein v*ttuuntunut, että miten noin idiootteja voi olla olemassakaan. Sitten menet vielä kertomaan mielipiteesi tästä bloggaajasta hänen kommenttiboksiin.

 

Siis kuka tässä on silloin idiootti? Se kuka kirjoittaa omaa blogiaan vai se joka menee lukemaan sellaista blogia, mitä ei voi sietää? Jos on halu lukea blogeja, niin näitä löytyy monenlaisia ja varmasti sellaisiakin mitkä ei ärsytä. Eikö olisi parempi kaikkien kannalta keskittyä lukemaan niitä blogeja mitkä miellyttää ja tuo jotain muuta kuin ärsytystä sun elämään? :D

Tietty se, että on bloggaajan kanssa eri mieltä asioista on asia erikseen. Mielipiteitä on ja pitää olla erilaisia, mutta itse selkeästi koen saavani teiltä joiltain ihan suoranaista haistattelua kommenttiboksissa aina silloin tällöin, niin miksi ihmeessä sinä seuraat tätä blogia? Minusta on hauska käydä mielipidekeskusteluja vaikka ne joskus meneekin jankkaamiseksi puolin ja toisin. On hauska kuulla erilaisia näkemyksiä asioihin. Tiedän, että se oma tapa ajatella ei ole ainut tapa ja välttämättä edes se oikea tapa ajatella.

Mutta tottahan se on, kun blogilla on runsaasti lukijoita sinne joukkoon alkaa löytää tiensä myös ne heitterit.