PASKA KESKUSTELU

Enpä ole koskaan tarvinnut tällaiseen keskusteluun osallistua aiemmin. Nyt on tämäkin sitten koettu ja luulen, että ei jäänyt ensimmäiseksi eikä viimeiseksi kerraksi.  Nämä keskustelut on varmasti tulevaisuudessa joka keväisiä tästä lähtien. Kyse on nimittäin konkreettisesti paska-keskusteluista. Koiran omistajana sitä törmää mitä ihmeellisimpiin ilmiöihin. On positiivisia ja negatiivisia ilmiöitä. Ensimmäisenä positiivisena ilmiönä mistä itse tykkään hirmuisesti on koiranomistajien sosiaalisuus. Erilaisia koiraryhmiä on face pullollaan ja siellä saa sovittua treffit vaikka samalle tunnille jonkun kanssa, jos niin haluaa. Koirapuistoporuikoilla on taasen omat whatsapp-ryhmät, missä käydään keskusteluja kennelyskästä ja milloin kenenkin karvatassu olisi menossa puistoon, että olisiko kenties leikkikavereita tulossa paikalle.

Koiraa lenkittäessä tulee usein vastaan toisia koiran omistajia. Koirat kun nuuskuttelee keskenään, voi omistajat sopia keskenään vaikka treffit. ”Olisi kiva jos meidän koirat voisi joskus leikkiä keskenään”. Näin mulle kävi tuossa viikko sitten! Ihan tavallisella koiran ulkoilutuslenkillä vastaan tuli Kusti ja hänen omistajansa. Luka ja Kusti oli heti ihan bestiksiä. Kustilla ei kuulema ole montaa kaveria, joten saatiin sitten kutsu tulla heille leikkimään joku kerta. Kyllä! Tällaista tämä on koiraihmisenä :D Luka lähtee sitten playdeiteille tässä ihan lähipäivinä ja ihmis-äiti tulee siivellä :D

Mun mielestä ihan mahtavaa! En olisi voinut koskaan uskoa, että koira voi toimia jään rikkojana ihan oikeasti. Jurot suomalaiset alkaa juttelemaan ihan spontaanisti toisilleen kunhan hihnan päässä on molemmilla joku nelijalkainen! Huippua!

Tähän koiravanhemmuuteen kuuluu myös kaikenlaista nega-paskaakin. Näissä face-ryhmissä osataan lynkata ihmisiä ihan todenteolla. Jos satut kysymään yhden viattoman kysymyksen, vaikka esimerkkinä mistä löytää hyvä trimmeri, voit saada aiivan järkyttävät haukut niskaasi. Opitpahan sen, että et mene kysymään ensi kerran näistä ryhmistä mitään apua mihinkään kysymykseen. Toki, joskus ihmiset tulee face-ryhmiin valittamaan koiran terveysongelmia. Se ei ole ehkä oikea paikka hakea diagnoosia, vaan ensisijaisesti pitäisi ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Koiran omistaja voidaan kuitenkin haukkua ihan mistä vain. Sä joko annat vääränlaista ruokaa koiralle, et pidä sen turkista huolta, pidät koiraa liikaa yksin tai et kouluta koiraasi tarpeeksi. Siis ihan mistä vain.

Tosiaan, kuten otsikko kertoikin, sitten on myös tämä paskakeskustelu. Ilmeisesti joka keväinen ilmiö siitä, miten keskusteluryhmissä saadaan sota aikaiseksi koiranpaskasta. Minä ymmärrän sen, että hyvähän se olisi siivota pois katujen varsilta oman koiran jätökset. Ikävältähän se näyttää kun ne kevään tullen liejuuntuu. Siellä sitten taaperot tallustaa joukossa ja myös se oma koira. On ihana tuoda koira sitten sisään niillä paskaisilla tassuilla. Tähän koirankakkaa kadun varrella- ilmiöön liittyy myös tosi, TOSI ikävä piirre. Jotkut ihmiset on niin sairaita, että kostavat ihmisten laiskuuden koiriin.

Koiraviha kasvaa näitten sulavien kakkakasojen myötä. Nämä koirattomat ihmiset alkavat kevään tullen levitellä omia kasoja tuonne teiden varsille ja joskus jopa koirapuistoihin. Kaikenlaisia koiranherkkupaloja, joita on myrkytetty ties millä levitellään puiden juurille, että koira menisi ja söisi sen. Nyt näin kuvan facebookissa, kun joku oli vienyt jonnekin puiston reunalle lihapalan, joka oli laitettu täyteen nuppineuloja! Siis miten sairaita ihmiset on?! Tämä oli tapahtunut tuolla Etelä-Suomessa. Jopa paikallinen poliisi oli ottanut kantaa tähän touhuun ja pyysi ilmoittamaan suoraan hätäkeskukseen jos joku näkee jonkun tai edes epäilee jonkun levittelevän koiralle vaarallista tai myrkyllistä ainetta tuonne ulos. Jo suklaa katsotaan tällaiseksi aineeksi. Poliisikin vetoaa siihen, että ei ole koiran vika jos omistaja on tyhmä, eikä kerää koirankakkaa mukaansa tien varrelta.

Voi kun ihmiset jaksaisi ärsyyntyä samalla tavalla niistä roskista joita tuolla kaduilla ja ojien pohjilla on. Ne vasta näyttääkin hirveälle. Kuka heittää tyhjän sipsipussin, kaljapäkin kartongit tai tyhjän tupakka-askin luontoon?

Keräätkö sinä kakat pois kadulta?