Mä olen tosi huolestunut

Huolestunut siitä mitä olen tässä muutama päivä sitten lukenut mun kommenttilootasta. En tiedä onko ihmisillä tarve kiusata tahallaan vai onko ulkonäköpaineet tehneet tehtävänsä, koska normaalipainoinen ihminen, kuten koen itse olevani, mielletään pyöreäksi joidenkin ihmisten silmissä.

Sain kommentteja, että mun oma mielikuva omasta kropastani on vääristynyt ja oikeasti olen tosi pyöreä. En vain sitä nyt itse nää, koska olen sokea omalle vartalolleni. SIIS TÄH?! Joo, mun kroppa ei ole rasvaton, enkä ole siihen pyrkinytkään mutta pyöreää minusta ei kyllä saa tekemälläkään. Kirjoitin tuossa taannoin postauksen kahden vuoden takaisesta kehonkoostumusmittauksen tuloksista. Tulokset olivat niin vääristyneet, että jopa mittaajat, joita oli siis kaksi sanoivat, että edes todella ylipainoisella noita tiettyjä lukemia ei kone näytä noin suureksi. Halusin tällä postauksella herätellä ihmisiä siihen, että kannattaa aina suhtautua tällaisiin mittauksiin suuntaa antavana ja ehkä vähän epäillen. Jos tunnet, että sun kroppa on ok kunnossa ja mittaustulokset antaa taas aivan vääränlaista informaatiota, niin jossain on voinut mennä jotain pieleen.

Mieti mitä kommentoit

Mun mielestä on todella huolestuttavaa tuollainen kommentointi. Saati, että tuollaisia kommentteja sanotaan ääneen toiselle ihmiselle. Mitä jos täällä ruudun tällä puolen bloggaisi nuori naisen alku, joka olisi hyvin epävarma itsestään ja omasta kropastaan. Mitä tuollainen kommentointi voisi pahimmillaan aiheuttaa? Ihan varmasti jopa syömishäiriön.

Onko ihmisten silmät sokeutuneet instagramin feediä selaillessa sille, mille se vartalo normaalisti näyttää. Jos päivät pitkät katselee fitnesskisaajien kuvia siitä kisakunnosta, voi se todellisuus nopeasti hämärtyä. Ymmärrän, että etenkin jenkeissä monet fitnessmimmit tekee elantoaan sillä kropalla. Kropan pitää olla melko rasvaton ja timmi ympäri vuoden, koska on kaikenmaailman tapahtumia ja kuvauksia.

Mut mä en ole fitnessmimmi jenkeistä enkä Suomesta. Mä en ole kilpaurheilija, enkä muutenkaan ehkä mikään oikea urheilija. Mä liikun omaksi ilokseni tällä hetkellä. Yritän pitää kropan fyysisesti toimivana ja hyvinvoivana. Mä en kaipaa mitään rasvatonta vartaloa. En todellakaan, mä tykkään ihan liikaa sitä paitsi syömisestä. On totta, että varmaan tästä kropasta sais raapaistua helposti muutaman kilon veks. Oisin sillon ehkä tyytyväisempi itseeni mutta olen tyytyväinen itseeni myös näin.

Ihmisten pitäisi oikeasti miettiä, että mitä se todellisuus oikeasti on. Sen lisäksi pitäisi miettiä, että mitä käy kommentoimassa JA VIELÄ NIMETTÖMÄNÄ toisen blogiin. Mitä siitä hyötyy, että käy toteamassa toisen pyöreäksi, oli se sitten pyöreä se ihminen tai ei? Onneksi omalla kohdalla on se tilanne, että tuollainen kommentointi ei saa mua vihaamaan itseäni, enkä ala nälkälakkoon. Mä olen huolestunut siitä, että tuollaisia kommentteja voi sataa sellaisille ihmisille, ketkä niitä ei ensinnäkään tarvitsisi ja toisekseen, eivät osaa käsitellä vaan alkavat tekemään jotain typeryyksiä.

Mut niin kai se menee, että vihaajat vihaa.

ps. Mulla oli kolmannet yleisurheilutreenit tänään. Lajikokeilussa moukari! Tää harrastus on vaan niin mahtava! Plus jälleen yks blogin lukija uskalsi moikata :D Propsit siitä ;)

Älä luota kehonkoostumusmittauksiin sokeasti

Kävin elämäni ensimmäistä kertaa kehonkoostumusmittauksessa vuonna 2015. Valmistauduin mittaukseen huolellisesti ohjeiden mukaan. Mittaukseen mennään ohjeiden mukaan mielellään heti aamusta, ennen kuin oot nauttinut aamupalaa, eikä edellisenä päivänä sais mielellään harrastaa mitään kovin raskasta liikuntaa. Sain mittauksen jälkeen käteeni tulokset jotka olivat suoraan sanottuna karmeat. Ainut ajatus mikä tuli mieleeni oli, että nämä tulokset ei voi pitää paikkaansa. Todennäköisesti ne ei pitäneetkään. Jäin miettimään, että mitä jos joku toinen saa vastaavanlaiset tulokset käteen. Tulokset jotka kertoo, että kroppasi on pelkkää rasvaa vaikka niin ei oikeasti ole. Ihminen on jo hyvässä kunnossa ja sitten kehonkoostumusmittaus antaa tulokseksi, että kroppa on huonossa kunnossa. Sitten vaan hulluna liikkumaan ja urheilemaan ja laihtumaan, vaikka oikeasti mitään laihdutettavaa ei olisikaan. Tällaiset valheelliset tulokset voi pahimmillaan sairastuttaa ihmisen.

Olen aina ollut vähän skeptinen noitten tuollaisten mittareitten suhteen ja tuon käynnin jälkeen en usko noihin mittauksiin sitäkään vähää. Miten joku tuollainen laite voi muka saada mitattua hetkessä susta nesteet, niin solun ulkoa kuin sisältäkin, mineraalit, rasvat, luut ja lihakset ja mitä lie kaikkea ja vielä luotettavasti.

Minkälaiset ne tulokset siis oli?

Olihan ne jotain semmoista mitä en ihan kyllä ollut odottanut. Katselkaa ja ihmetelkää.

bmi5bmi4bmi3bmi1

Viskeraalisen rasvan taulukossa tuon mustan täplän pitäisi olla tuolla harmaalla alueella, mielellään alle sadan. Mulla se arvo on 297,1. Jes. Kiitos tästä.
Viskeraalisen rasvan taulukossa tuon mustan täplän pitäisi olla tuolla harmaalla alueella, mielellään alle sadan. Mulla se arvo oli 297,1.

Ainut mikä tyyliin oli normaali oli se painoindeksi eli BMI, mut sekin oli siinä rajoilla. Suosittelen kuuntelemaan varauksella noita eri mittauslaitteiden tuloksia, niihin ei kannata luottaa sokeasti. Mä olin tuohon aikaan ihan hyvässä kunnossa, en todellakaan noissa lukemissa mitä tulokset kertoi. Onneksi ymmärsin sen itse, enkä todellakaan luottanut noihin tuloksiin.

Miten luotettavana te kehonkoostumismittausta pidätte?