Erilaista asiakaspalvelua

Olen itse ollut aina sellaisessa työpaikassa töissä jossa ammattina on enemmän tai vähemmän asiakaspalvelua. Tiedän sen, esimerkiksi myyjän roolissa, että aina se asiakas ei todellakaan ole oikeassa. Siltikin sun tehtävänä asiakaspalvelijana, eli vaikka myyjänä on tehdä siten, että asiakkaalle jää fiilis, että hän oli oikeassa ja mieli jää hyväksi. Se olisi sitä hyvää asiakaspalvelua. Joskus tai aika useinkin edellisissä ammateissani mulla oli fiilis, että ai vitsi kun vois sanoa suoraan tuollekin asiakkaalle, että miten ne asiat on. Mutta ei. Se ei ole sun tehtävä, etkä sä sano yhtään mitään vaan pidät mölyt mahassa. Sä nyökkäilet, pahoittelet tilannetta ja kysyt asiakkaalta mitä voit tehdä asian hyväksi, että asia menisi oikein tai edes vähän paremmin.

Entisen loppu on uuden alku ja erilaista asiakaspalvelua

Olen aina ollut hyvin tarkka mun hiuksista. Ne ei ehkä ole ne täydellisimmät hiukset mitä maa päällään kantaa, mutta ne on täydellisimmät minulle ja hyvin suuri osa minua. Sen takia olenkin tarkka siitä kampaajasta joka hiuksiani värjää tai laittaa. On tärkeää olla samalla aaltopituudella ja tiedostaa se, minkälaista tukkaa esimerkiksi mä haluan. Sen takia kun löydän hyvän, en sitä hevillä vaihda.

Nyt kuitenkin asia on saatu päätökseen sen kampaamon kanssa joka tukkani ”pilasi”. Sain vihdoin yhteyden kampaajaan joka tukkani värjäsi. Syy miksi en saanut vastausta sähköposteihini oli se, että he eivät muistaneet yrityksensä sähköpostiosoitteen salasanaa. Noh, se ei ole minun eli asiakkaan ongelma. Jos liikkeen sivuilla on yhteystietojen kohdalla sähköpostiosoite, niin tällöin mä oletan sen olevan toimiva.

Kampaaja otti minuun yhteyttä facebookissa, koska oli lukenut blogikirjoitukseni, tai joku hänelle oli siitä ilmeisesti vinkannut. Sovittiin, että hän korvaa yhden kampaamokäynnin missä ehdin käydä heti tapahtuneen jälkeen ja antaa minulle jotain tuotteita hyvitykseksi. Hän vielä lisäsi, että kävisin liikkeellä, että hänen työkaverinsa voisi tsekata mun hiukset. Olin, että ok. Tulen käymään.

Kun menin käymään kampaamossa, tämä kampaajani oli töissä. Hän oli juuri rahastamassa edellistä asiakastaan. Hän ohjasi mut istumaan ja odottamaan. Hän kävi vinkkaamassa työkavereilleen, että tulin ja tämän jälkeen pääsin selvittämään asiaa kasvotusten hänen työkavereiden kanssa mutta en itse tämän kampaajan kanssa joka käsitteli hiukseni!!! MITÄÄÄ?

Vaikeat asiaa pitää pystyä kohtaamaan

Eikö kampaajalla, joka on vielä tämän liikkeen omistaja, ole pokkaa selvittää asioita kasvotusten asiakkaansa kanssa? Nämä kaksi muuta kampaajaa sanoivat alkuun, että me ollaan tässä sen takia, että tää homma loppuu tähän. He myös sanoivat saman tien, aiemmin hiustani näkemättä, että sun tukassa on selkeästi metallia, se on vihreä. Olin, että ok. Vastasin, että eikö kampaajan tulisi sitten tiedostaa värjäyksen riskit ja tehdä valinnat sen mukaan? Sanoin lisäksi, että kukaan ei ole ollut missään vaiheessa pahoillaan. Kampaajani toki laittoi facebook viestissään päivien päästä tapahtuneesta, että on pahoillaan ja, että hänelle on tärkeää tehdä kivoja värejä. Missä oli välitön pahoittelu kun tilanne huomattiin?

Keskustelun sävy oli minä vs. nämä kaksi tuntematonta kampaajaa. Sanoinkin suoraan, että tässä keskustelussa tuntuu nyt olevan ihmeellinen sävy. Ihan kuin mua vastaan hyökättäisiin. Eihän he tietenkään sitä ymmärtäneet mutta tällainen olo minulle asiakkaana tuli. Mun piti puolustella itseäni ja tukkaani jälleen kerran. Sain vaan kuulla läksytystä siitä, että tapahtunut oli mun tukan vika, koska siinä oli metallia.

Tilanne oli niin uskomaton ettei tosikaan. Jossain vaiheessa en vain enää jaksanut kuunnella ja sanoin, että minun pitää nyt lähteä jatkamaan matkaa.

Ei hitsi, asioita ei vaan todellakaan hoideta tuolla tavoin.

Asiat voi hoitaa toisellakin tapaa

Hiuspostaukseni ovat saaneet laajaa näkyvyyttä ja kommentointia. Minuun otti yhteyttä toinen kampaaja Jyväskylästä ja hän oli todella pahoillaan tapahtuneesta. Se vaikutti vilpittömältä. Sain hyvää asiakaspalvelua vaikken ollut edes heidän asiakas. Kampaaja pyysi mua käymään heidän liikkeellä, että näkisivät mikä tukkani tilanne oli ja, että olisiko heillä mahdollisesti jotain mitä voisivat tarjota hiuksilleni.

Tämä oli jo asiakaspalvelua ja tämä oli aivan eri luokkaa kuin mitä edeltäjässään. Menin liikkeelle ja me istuttiin alas. Keskusteltiin mun hiuksista ja hiuksista ylipäänsä. Käytiin läpi tapahtunutta ja mietittiin mitä tukalleni voisi tehdä. Näytin heille kuvia siitä vaaleasta mitä haluaisin oman tukkani olevan. Kanssakäyminen oli kiireetöntä ja selkeästi välittävää ja kiinnostunutta.

Vaaleat hiukset osaavat olla oikukkaat

Vaaleat hiukset ovat hankalat varmasti ammattilaisellekin. Hiusta ja sen käyttäytymistä pitää ymmärtää, että sitä osaa käsitellä. Hius pitää myös tuntea. Siihen auttaa se, että sama kampaaja saa käsitellä hiusta ja oppii tätä kautta tuntemaan hiuksen ja sen käyttäytymisen. Jos joku värjäys tai toimenpide on riski hiukselle, tulisi ammattilaisen pystyä se sanomaan asiakkaalle, eikä vaan värjätä koska asiakas niin haluaa. Se on sitä ammattitaitoa.

Keskustelu tän kampaajan kanssa oli hyvin mutkatonta. Hän sanoi mielipiteensä ja mä sain sanoa omani. Mun hiushaaveet vaaleasta tukasta eivät ole liian epärealistiset ja jossain vaiheessa tukkani on jälleen vaalea. Kampaaja esitteli erilaisia tuotteita, jotka sopisivat juuri mun hiuksille. Lähtiessäni sainkin mukaani hyvälaatuisen tuotesarjan jota nyt käytän tehokuurina käsiteltyyn hiukseeni. Hiusta aletaan askel askeleelta elvyttämään ja sitten jossain vaiheessa kääntämään vaaleaksi. Lupaan kirjoitella tästä projektista blogiini, sillä uskon monien blondien kärsivän kuivista ja elottomista hiuksista vaikka hiukselle ei olisi käynytkään samalla tavalla kuin mitä mun hiukselle kävi, eli täystuhoa :D

Hiusta pitää kuitenkin hoitaa myös sen lisäksi, että sitä leikataan ja värjätään. Tästä kuitenkin tosiaan lisää sitä mukaa kun huomaan tuloksia omissa hiuksissani. Lupaan jatkaa rehellistä ja suoraa tyyliäni. Mielestäni ei ole mitään järkeä jakaa kokemuksia jostain asiasta jos ei ole rehellinen vaan kehuu tuotteita vain sen vuoksi, että joku muu siitä hyötyisi.

Mitä mieltä te olette?

Kun tukka paskaksi meni

Tiedän, että ihmiset tykkää negatiivisuudesta ja siitä jos jollekin sattuu jotain. No nyt on sattunut. Olkaa hyvä ja lukekaa ja nauttikaa.

Mun tukka on tosi tuuhea, sitä on paljon. Olen värjännyt tukkaani useamman vuoden. Koskaan en värjäytä koko pituutta vaan värjäämme kampaamossa vain tyven. Joskus sävytetään pesupaikalla pituutta, että kirkas väri pysyisi myös latvoissa. Noh, mikä meni eilisellä kampaajakäynnillä pieleen? En rehellisesti sanottuna tiedä. Sanoin kampaajalleni, jolla olen käynyt useamman kerran, että nyt tällä kertaa pelkkä tyvi. Ei pituuksiin mitään. Ehdotin, että alamme kirkastamaan hiukan tummunutta hiuksen pituutta seuraavalla käynnillä ja hän oli samaa mieltä.

Tukka meni ensin vihreäksi

Kun muutimme huhtikuussa uuteen kotiimme, huomasin, että hiukseni alkoivat hiukan vihertämään. Ajoitin sen siihen ajankohdalle kun muutimme.  Tukka värjättiin pinkiksi, oliko se maaliskuuta. Tämän alkaessa haihtumaan pois, tukkaani tuli päälaelle vihertävä läntti, joka kyllä sitten saatiin kampaajallani käydessä piiloon. Kuitenkin tämän jälkeen sävyni hiuksissani alkoi tummumaan. Se ei ollut enää kirkkaan vaalea.

Kampaajani mietti, että onko meidän vesijohtovedessämme metalleja ja kun käytän Silver-tuotteita, niin ne sitten muuttavat hiusteni sävyn. Uusi talo ja uudet vesiputket. Joo, ajattelin, että sitä se varmaan on. Uusista vesiputkista irtoaa metallia. Kuitenkin mieheni tavallaan kumosi tämän teorian, koska hän uskoo, että vesiputket olisivat muovia.

Värjäyksen piti mennä ihan tavallisen kaavan mukaan

Noh. Kampaajani levitti tyvivärin. Pesupaikalle mentäessä hän ehdotti jotain vihreyttä taittavaa sävyä, minkä hän voisi laittaa pesupaikalla pituuteen. Olin et okei, kyllä se vissiin tietää mitä tekee. Tätä ennen hän pesi hiukseni metallinpoisto-shampoolla. Missään vaiheessa päänahkaani ei kuumottanut, eikä kirvellyt tai mitään muutakaan tavallisuudesta poikkeavaa. Lopuksi hän pesi vielä kertaalleen tukkani tällä metallinpoisto-shampoolla.

Pesujen jälkeen palasimme kuivaamaan hiusta. En huolestunut heti tukasta kun näin sen. Märkänä hius on paljon tummempi kuin kuivana. Noh, kun tukka alkoi kuivua sanoin kampaajalle ensimmäisen kerran, että tämähän tummeni paljon! Kampaaja sanoi, et eii ku tää on vielä kostea. Olin et okei, niin varmaan sitten. Pulssi alkoi nousta kun tuijotin sitä hirveää sävyä.

Tukka tuli kuivaksi ja näytti edelleen tummalle. Sävy oli ei minkään värinen. Menin paniikkiin ja sanoin, että tukka on aivan järkyttävän värinen. Haroin hiuksiani ja mietin vaan, että järkyttävää. Kampaaja ehdotti, että mitä jos laitetaan Olaplex. Sanoin, että mitä se hyödyttää tähän väriin, että eihän se värille mitään tee. Kaivoin kuvan itsestäni esille eiliseltä aamulta ja sanoin kampaajalle, että tältä tukkani näytti vielä aamulla ja nyt se on tällainen.

Kampaaja alkoi mennä puolustuskannalle ja tuumi, että se metalli mun hiuksissa on tehnyt tämän Metalli sitä ja metalli tätä. Sitten hän sanoi, ettei ainakaan vaalentamaan uskalla alkaa tätä mun tukkaa. Noh. Vedin tukan ponnarille ja lähdin kampaamosta pois. En onneksi joutunut maksamaan mitään.

Tukka aivan hirveä ja sitten vielä pyörällä nurin

Lähdin ajamaan pyörällä kotiini niin järkyttyneenä, että kaaduin keskellä katua suoraan asfalttiin. Nyt mulla on molemmissa käsissä ihorikot ja vasen polvi ilman nahkoja ja kipeä. Puhelin lensi kädestä kaaressa kaatuessani, kun paasasin tietenkin samalla miehelleni hirveistä hiuksistani. ONNEKSI puhelimelle ei käynyt kuinkaan, sehän se olisi tästä vielä puuttunut. Siihen sitten pysähtyi pari jalankulkijaa auttamaan mut pystyyn ja matka jatkui.

Kotiin päästyäni laitoin heti viestiä tukkamestari Umpulle. Selitin hänelle tilanteen ja kysyin, että mitäs nyt. Sain ohjeita ja Umppu oli sitä mieltä, että kampaaja on nyt tehnyt tässä virheen. Konsultoin myös toista kampaajaa ja hän oli Umpun kanssa samoilla linjoilla. Molemmat mietti kovasti, että mitä aineita mun päähän on oikein käytetty. Jos hiuksissa olisi metallia, niin ei niiden pitäisi tummua kun vaalennetaan. Nyt mun tukkani oli villasukka, kuten Umppu sitä nimitti. Villasukka, just sitä tää on.

Kävin ostamassa ohjeiden mukaan syväpuhdistavaa shampoota ja pesin sillä illalla pari kertaa tukan. No ei apua, tietenkään. Tilanne sen sijaan suihkussa paheni. Hiuksia tippui tukoittain. Tällaista minulle ei ole koskaan käynyt. Tänä aamuna harjasin hiukset ja alla olevasta kuvasta näette, että minkä verran hiuksia irtosi neljällä vedolla ja käytin harjatessani kuitenkin Tangle Teezeria, jonka ei pitäisi tukka katkoa.

Olen nyt aivan totaalisen järkyttynyt, pettynyt ja surullinen, että mitä hittoa mun hiuksille kävi. Aion soittaa tänään eiliselle kampaajalleni ja pyytää häntä kertomaan, että mitä mun tukkaan on laitettu. Nyt sitten muut saa miettiä, että mitä tälle enää uskaltaa tehdä. Mä vaan mietin, että tippuuko mun tukka kokonaan :( :(

Hiukset on niin suuri osa mun identiteettiä. Olen aina ollut pitkätukkainen. Olen pääsääntöisesti aina ollut blondi. Joillekin tällainen asia merkkaisi mitään. Minulle merkkaa. OON NIIN JÄRKYTTYNYT!

Oikealla entinen tukka ja vasemmalla eilinen tyvivärjäyksen lopputulos :( Kuva ei anna oikeutta tukan kauheudelle.