Yllättävän moni lopettaa hormonaalisen ehkäisyn!

Itse kuulun nimittäin samaan porukkaan. Olen ollut jo useamman vuoden ilman hormonaalista ehkäisyä. Ehdin syömään e-pillereitä n. 18 vuotiaasta saakka. Söin pillereitä varmaan kahdeksan vuoden ajan. En muista mikä oli se lopullinen niitti joka sai itseni lopettamaan e-pillerit, mutta se oli elämäni yksi parhaimmista päätöksistä.

E-pillereiden lopettaminen sujui omalla kohdallani todella kivuttomasti. Olen lukenut ja kuullut monia juttuja pillereiden lopettamisesta. Monille iskee älytön akne, joillakin e-pillereiden lopettaminen vaikuttaa mielialaan. Itse pääsin e-pillereistä eroon todella helposti, ilman mitään sivuoireita. Päätin silloin, että tämän jälkeen en aloita enää koskaan mitään hormonaalista ehkäisyä.

Itselläni on aina olleet todella kovat kuukautiskivut. Edes e-pillerit eivät vieneet kipuja kokonaan pois. Ainut etu mikä e-pillereissä oli se, että pillereiden avulla pääsi kuukautisvuodosta käytännössä melkein kokonaan eroon ja kuukautiset tulivat tarkasti päivälleen. Itselleni lääkärini sanoi, että noin kolme vuotoa on hyvä vuodessa käydä läpi. Muuten e-pillereiden avulla voi pitää kuukautisvuodon poissa useammankin kierron ajan, mutta tämä on jokaisen e-pillereiden käyttäjän hyvä tarkistaa omalta lääkäriltään, että mitä lääkäri suosittelee juuri sinulle. Jossain vaiheessa voi tosin tulla läpivuotoa, jos kuukautisia siirtää useammat putkeen. Tällöin on hyvä pitää pillereistä tauko. Itselläni on aina ollut melkoisen epäsäännölliset kuukautiset, siis silloin kun en ole syönyt pillereitä. Nykyäänkin kuukautiset tulevat silloin kun huvittaa. Kiertoni on suunnilleen 27 päivää mutta se voi olla yhtä hyvin 35 tai 23 päivää.

Kuukautiskiertokalenteri!

Itselläni on käytössä puhelimessani sovellus, johon merkkaan aina kun menkat alkaa. Sovellus on laskenut kiertoni ja osaa ilmoittaa hedelmälliset päivät sekä sen milloin vuodon pitäisi suunnilleen alkaa. Sovellus helpottaa arkea todella paljon kun ei tarvitse miettiä, että milloin ne menkat tulee ja mikä aika kierrosta on menossa. Sen kuin kaivaa sovelluksen esille. Sovelluksen avulla voi myös pitää kirjaa oireistaan, jos nyt jotain oireita kuukautiskierto aiheuttaa. Sovellus löytyy Play-nettikaupasta ilmaiseksi Androidille ainakin. Sovelluksen nimi on Period Tracker tai kuukautiskiertokalenteri.

Kun lopetin e-pillerit ajattelin tosiaan, että mitään ylimääräisiä hormoneja en kehooni enää tunge. Onhan e-pillereistä varmasti hyötyäkin mutta itse ainakaan en juuri kokenut muita hyötyjä kuin sen minkä takia e-pillereitä syödään, ehkäisyteho ja kuukautisten säännöllisyys. Toki nuo ovat juuri ne syyt miksi e-pillereitä usein syödään, mutta haittavaikutuksia tuli useita. Turposin pillereiden voimasta useamman kilon ja se turpeus lähti pois kun lopetin pillerit. Lisäksi yleinen oire, minkä myös Taru allekirjoittaa, eli haluttomuus. Itselläni e-pillereitä vaihdettiin toiseen merkkiin tämän vaivan vuoksi, mutta eipä se oiretta helpottanut. Muitakin haittavaikutuksia ilmeni, joten koin paremmaksi olla ilman e-pillereitä ja se on kannattanut kyllä, ainakin omalla kohdallani.

Oma mielipiteeni onkin siis se, että on paljon parempi näin kun kropan luonnollista toimintaa ei sotketa millään ylimääräisillä hormoneilla, vaikka ne ns. elimistön luonnollisia hormoneja onkin.

Mitä mieltä sinä olet? Onko sinulla toisenlaisia kokemuksia? Olisi mielenkiintoista kuulla!