Mitä dieetille kuuluu?

*Sisältää mainoslinkkejä

Kiireen keskellä on pakko päästä totta kai välillä myös treenaamaan. Myönnän, että mun syömiset ja treenit ovat kärsineet ja olenpa ollut jopa niin huono, että olen lipsunut dieetistä. Kiire ei ole selitys dieetistä lipsumiselle, mutta treenejä on ollut pakko jättää väliin.

Normaalina aamuvuoropäivänä aikataulu on jotakuinkin tällainen:

05.30 Herätys, koira ulos pikapissalle ja sit koiran ruoan jälkeen vähän pidempi pissalenkki.

05.45 Aamupala

06.00 Meikkaus

06.20 Töihin lähtö

07.00 Työt alkaa.

15.00 Työt loppuu.

16.00 noin ollaan kotona ja koiran kanssa pihalle.

16.30 koiralle ruoka ja leikkimistä Lakun kanssa.

17.00 Kodinhoitohuoneen kusialustan siivoamista ja muuta kotitouhua, esimerkiksi ruoan tekoa.

17.30-18.00 välillä taas pihalle Lakun kanssa, nyt vähän pidemmän kaavan mukaan.

20.00 Kotiin ja Lakulle iltaruoka. Sitten taas vähän leikitään ja opetellaan käskyjä.

21.00 Pihalle jälleen.

22.00-22.30 Koira nukkumaan ja oma-aika alkaa.

23.00 Suihkuun ja nukkumaan tai sit vähän televisiota.

Ei työt tekemällä lopu

Hommaa on, kuten näette ja meitä on sentään kaksi tätä rumbaa tässä pyörittämässä, ja silti hukutaan erilaisiin tehtäviin. Pidempi lenkki Lakun kanssa pyritään heittämään aina kolmistaan, muuten yritetään vuorotella ulkoilujen kanssa. Tosin pakko myöntää, että nuo aamulenkit hoitaa mies, muuten mun pitäis herätä entistäkin aikaisemmin. Sitten tässä on ollut jos sun vaikka mitä muuta kaikkea oheistoimintaa lisäksi. Jos meinaa ehtiä hoitamaan ns. ne pakolliset asiat, on pakko jostain nipistää ja tällä hetkellä se on ollut nuo treenit.  Yöunet on olleet tuollaista viiden ja puolen tunnin mittaista taas melko pitkään. Sänkyyn vaan ei pääse aikaisemmin. Onneksi vapaapäivinä sitten saadaan nukkua vähän paremmin. Laku on oppinut nimittäin olemaan öisin hiljaa. Se ei herätä meitä ennen kuin aamulla! Wohouuu!

Kuitenkin välillä sinne salille on pakko mennä, koska kroppa alkaa menemään jumiin jos kovin monta päivää treeneistä jää väliin. Lisäksi onhan se nyt ihan hemmetin hyvä keino purkaa päätä. Joten kappas, dieetti ei tälläkään kertaa mennyt maaliin saakka. Mun oli vaan nöyrryttävä tän arjen pyörittämisen keskellä.

Haluan kuitenkin vinkata teille taas Fitnesstukun 10vee synttäreiden kunniaksi tämän viikon alennuksista, vaikka viikko alkaakin jo olemaan voiton puolella. Fitnesstukku tarjoaa siis toimitukset nyt ilman toimituskuluja ja tällä viikolla alennuksessa ovat kaikki Supermass Nutrition tuotteet! Erityisen hyvä alennus on esimerkiksi Intrazonen kohdalla, kaksi yhden hinnalla. Intrazonehan on siis treenin aikana juotava juoma.

Tästä klikkaamalla pääset ostamaan intraa isolla alella! Ja muista, että tilaukset nyt ilman toimituskuluja!

Käy ihmeessä katsomassa muutkin tarjouksessa olevat tuotteet!

Nyt kun olen tunnustanut, että dieetti meni jälleen mönkään, ainakin kymmenen viikon osalta, niin mulla on olo, että ihan kuin olisin pettänyt teidät lukijat :D (Viisi viikkoa sitä vedin kyllä ihan huolella.) En tiedä mistä tuo tunne kumpuaa. Ehkä se on siitä, että saatan toimia joillekin teistä motivaattorina ja epäonnistuin.

En kuitenkaan halua piiskata itseäni tästä. Elämäntilanne on nyt tämä ja pääasiassa ruokailut on kunnossa, ainut mikä nyt kusee on nuo treenit. Mutta kyllä nekin varmasti tässä ajan kanssa saadaan rullaamaan. :)

Kun tulee tuloksia, niistä saa motivaatiota! + salaattivinkki!

Vappusimat juotu ja nakit pyyhitty silmiltä, vai oliko näin sittenkään? Ei ainakaan täällä päin. :) Voin hyvällä omatunnolla kehuskella täällä nyt viettäneeni tipattoman vapun, koska vappu hujahti ohi dieetin lomassa. Sallin itselleni vapun kunniaksi kuitenkin hiukan ylimääräisiä ruokia ja jopa herkkuja mutta nyt ollaan taas tiukasti kiinni dieetissä.

First things first, eli kuvat salilla :D

Eikä tee edes tiukkaa, koska hiukankin kun söi ylimääräisiä, olosta tuli tuttu ja turvallinen. Pöhötti ja mahaan koski. Olo oli tunkkainen ja raskas. Se ero kun syö ensinnäkin säännöllisesti ja sopivassa määrin hiilareita ja juo lisäksi tarpeeksi vettä päivän aikana, sitä ei voi verrata mitenkään siihen ns. tavalliseen, syön milloin muistan- syömiseen. Mulle tää dieetti on sopinut todella hyvin. Viisi ateriaa päivässä plus palautusjuoma treenin jälkeen. Aterioilla hiilareita sopivasti riippuen siitä, onko treenipäivä vai ei. Joka aamu puuro (tai puuroleipäset) ja iso annos raejuustoa puuron kaverina.

Parasta on kuitenkin ollut se, että olen saanut pysyä terveenä!

Tämä dieetti tai treenaaminen ei olisi kuitenkaan onnistunut jos en olisi pysynyt terveenä. Nyt olen ollut varmaan vajaa pari kuukautta terve mitä nyt katu- ja siitepöly meinaa välillä tukkeuttaa oloa mutta muuten. Ei ole ollut kuumetta, eikä niveliä ole pakottanut. Olo on ollut jaksava ja ennen kaikkea olo on ollut TERVE. Ajoittain kuitenkin tulee edelleen enemmän väsyneitä päiviä kuin taas toiset, mutta syy väsymykseen löytyy nyt helposti. Ensinnäkin uusi perheenjäsenemme Laku pitää hereillä, eikä anna nukkua kuin maksimissaan kuusi tuntia putkeen ja toisekseen en vain osaa mennä ajoissa nukkumaan kun siihen olisi mahdollisuus, eli oma vika.

Salaattivinkki!

Dieetillä ruokien kanssa tulee käytettyä mielikuvitusta enemmän. Siis jo ihan salaatin kanssakin. Kaupasta tulee ostettua enemmän kaikenlaisia vihanneksia ja niitä pilkkoo jopa mielellään kun tietää, että ruoka aikaan on kuitenkin nälkä, niin on mukava kun on sitten jotain mitä syödäkin. Tosin, joskus kiireessä esimerkiksi töihin tulee otettua mukaan vain tomaattirasia, tuorekurkku ja purkki tonnikalaa. Kyllähän silläkin nälkä lähtee,  mutta ei se mikään makuelämys ole.

Teinpä tuossa kuitenkin viime viikolla aivan järkyttävän huikean hyvää salaattia ja tarjosin salaattilounaan ystävällenikin ja hän sanoi samaa; aivan super hyvää. Voisinkin jakaa salaatin ohjeen, jos nyt joku salaattiin jotain ohjetta haluaa, mutta vaihtelua ehkäpä ainakin täytevalintoihin. Itse en ole esimerkiksi koskaan ennen tajunnut laittaa salaattiin suolakurkkua, mutta voin sanoa, että toimii.

 

Tähän salaattiin käytän itse seuraavanlaisia aineksia.

Broilerin rintaa

Sulo salaattisekoitusta, sisältää mm. Thai basilikaa <3

Suippopaprikaa

Sokerittomia suolakurkkuja

Miniluumutomaatteja

Fetajuustoa, vähärasvaista

Tuorekurkkua

Pähkinöitä

Punasipulia

Lautaselle annoksen päälle muutama tippa Balsamicoa

Treenin jälkeiseen annokseen salaattiin tulee sitten tietty vielä pastaa

Salaatti on siitä hyvä ruoka, että sitä voi kerralla tehdä isomman satsin. On sitten helppo ottaa aina päivän annos siitä mukaan tai heti lautaselle. Ruoka ei kaipaa lämmittämistä, vaan sen voi syödä vaikka heti. Joten tuosta ideaa omaan salaattiisi. On hyvää, täyttävää ja terveellistä.

Onko sinulla jotain spesiaalitäytteitä mitä käytät salaatissasi?

Salin jälkeen tarvitsee myös hiilihydraatteja!