Parhaat sarjat tällä hetkellä!

Koukussa sarjoihin

Meillä on kotona käytössä melkein kaikki mahdolliset palveluiden tarjoajat Netflixistä Cmoreen. Osa laitetaan aina välillä tauolle jos keskitytään hetkellisesti johonkin yhteen sarjaan. Sitten kun ollaan selattu jonkun paikan sarjavalikoima omasta mielestämme läpi esimerkkinä Cmore, niin valitaan joku uusi palvelu ja etsitään sieltä mielenkiintoisimmat sarjat. Joku aika sittenhän kirjoittelin Netflixin suosikit ylös, johon tulikin sitten paljon kommentteja ja suosituksia lisää teiltä lukijoilta.

Nyt ajattelin listailla hiukan näitten muidenkin palveluiden suosikkiohjelmia. Me selaillaan säännöllisesti Katsomoa, Ruutua, Cmorea ja Netflixii. Niistä kummasti vaan löytyy aina uusia sarjoja vaikka tuntuu, että kaikki on jo nähty.

Ihan ensimmäisenä täytyy mainita Ruotsalaisen huippukomedian suomalaisversio jota ollaan odotettu jo pitkään saapuvaksi ainakin meillä. Kysehän on Solsidan sarjan sisaresta, eli meille kotoisammin Onnela tv-sarjasta. Onnela alkoi viime viikolla? näkymään Cmore palvelussa. Joka torstai tuonne pärähtää kaksi jaksoa nähtäville. Jossain vaiheessahan tämä sarja on tarkoitus esittää ilmeisesti ihan maksuttomalla tv-kanavallakin, mutta en tiedä mikä aikataulu sen suhteen on. Odotukset sarjan suhteen ovat korkealla, koska Ruotsalaiset osasi tämän hoitaa täydellisesti. Tv-sarja joka sai nauramaan ja aina hyvälle tuulelle kepeällä otteellaan. Hiukan pelottaa, että onko Suomalainen versio Onnela vain suora kopio Solsidanista, koska kun luin hiukan Onnelasta, olivat jaksojen sisällöt liiankin tutun kuuloisia. Toivottavasti jotain juonenkäänteitä on hoksattu muuttaa, ettei nyt mennä ihan prikulleen samalla kaavalla.

Ja kuinkas sitten kävikään?

Sarja oli kopio sanasta sanaan Solsidanista. Ei hyvä. Katsottiin ekaa jaksoa puoleenväliin ja jätettiin siihen. Ei nyt vaan ihan lähtenyt. Ehkä jos pohjalla ei olisi tuota Solsidan sarjaa, niin tää Onnela voisi toimiakin, joten ehdottomasti suosittelen tätä niille, jotka eivät ole nähneet tän alkuperäistä versiota.

Toinen sarja mikä aloitettiin tuossa ihan hetki sitten alusta on Bones. Oon jo pitkään halunnut katsoa tuon sarjan kokonaan ja siinä onkin katsomista. 11 kautta Netflixissä takaa sen, ettei yhdellä eikä vielä kahdellakaan maratonilla tuota ohjelmaa ole käyty läpi. Olen joskus satunnaisia jaksoja katsonut tästä sarjasta tv:stä ja siinä mun mielestä kehittyy tämän sarjan henkilöhahmot hyvällä tavalla. Ihan ensimmäiset jaksot ei vielä ole ehkä parasta antia, mutta odotellaan. Odotukset on kovat ja uskon, etten tuu pettymään!

Sit Dexter. Mun mies onkin tän sarjan kuulemma jo joskus katsonut läpi. Itse en ole nähnyt ehkä kuin puolikkaan jakson joskus aikoinaan telkkarista. Mulla on pieni ärsytyssuhde tähän päänäyttelijään, eli Dexteriin. Tää samainen jannu näytteli aikoinaan 6 feet under, eli kotoisammin mullan alla sarjassa, ja siinä tän tyypin roolihahmo oli tosi ärsyttävä, hajuton ja mauton. Jotenkin nytkin tästä tulee vibat tohon sarjaan ja sen sarjan roolihahmoon. Oon kuitenkin sivusilmällä seurannut tätä sarjaa aina iltaisin sängyssä, kun mies kerran aloitti tän alusta. Yhtäkkiä mä huomasinkin, että tuijotan tätä intensiivisesti, koska tää sarja on tosi jännittävä. Eli kyllä mä tästä sarjasta sittenkin tykkään. Erilainen idea sarjan juonessa ja jänniä käänteitä, toimii. Dexteristä en tykkää. Ei oo komee eikä mitenkään muutenkaan vaikuttava tyyppi :D

Cmore toi suomalaisen sarjan valikoimiinsa tuossa syksyllä. Sarja on nimeltään Aallonmurtaja. Sarjassa on paljon tuttuja suomalaisia näyttelijöitä, mutta onpa mukana muutama uusi kasvo myös. Sarja on kyllä yllättävän hyvä suomalaiseksi rikossarjaksi ja tätä ollaankin katsottu jo aika pitkälle. Yllättävän rohkeita tapahtumia sattuu esimerkiksi päähenkilöille.

Me aloitettiin myös ihan huvikseen katsomaan Robaa Cmorelta. Mun mies ei ole sitä nähnyt ja mun mielestä se on ihan ok kotimainen sarja. Mitä mieltä sä olet Robasta?

Sarjoissa mua ärsyttää yks asia. Kun löytää jonkun sarjan esimerkiksi Katsomosta ja alat sitä katsoo, niin siellä ei ole jostain syystä kaikkia jaksoja tarjolla, tai sitten sen esittäminen lopetetaan ihan just siihen hetkeen, kun sä olet siitä kiinnostunut. Siis useamman sarjan kohdalla on käynyt jo näin. Esimerkkinä jäätiin koukkuun muutamasta jaksosta tohon Amazing Race ohjelmaan, mikä on siis realitysarja missä tyypit kiertää maapalloo ja suorittaa tehtäviä. No, ajateltiin, että jos jatketaan sit Katsomon kautta sen katsomista, niin ei! Ei näy. Mitä hittoa MTV!!?? Tai sit sama homma Syke sarjan kanssa. Mun mies ei ole katsonut ilmeisesti yhtäkään jaksoa ja kun kerran meinasin, että vois katsoo, niin eipä ollut. Miksei ne voi olla tuolla katsottavissa koko ajan? Mä haluaisin aloittaa ihan alusta Greyn Anatomian, mutta sitäkään ei taida olla missään saatavilla ihan niinku season ykkösestä lähtien, vai olenko väärässä?

Eli muutamia sarjoja on tässä nyt työn alla. Toiselle meistä näistä useimmat sarjat on kuitenkin jo kertaalleen nähtyjä. Jos sulla on jonkun palveluntarjoajan valikoimista mielessä joku sarja tai ohjelma tai vaikka leffa (niitä kun tapaa niin harvoin hyviä), niin vinkkaa ihmeessä. Luulen, että huomenna voisi olla löhöpäivä. Miehellä on tänään pikkujoulut ja luulen, että menee aika myöhään, tai aikaseen, miten sen nyt sitten ottaa :D Niin voisi vaikka keskittyy sarjoihin!

Nyt lähtee vahva sarjasuositus!

Muistanette varmaan kun kyselin teiltä vinkkejä uusiin ja koukuttaviin Netflix sarjoihin.  Tässä blogitekstissä annoitte tosi monia hyviä vinkkejä eri sarjoihin. Oltiin mun miehen kanssa jo katseltu jälleen monta sarjaa Netflixistä läpi ja alettiin sitten selailemaan uusia sarjoja muualtakin kuin Netflixistä. Meillä on ollut Viaplay ja nyt sitten otettiin myös C More.

Tuli eräs päivä nimittäin mieleen ihan yhtä äkkiä jostain alitajunnasta tai selkäytimestä tai mistä lie, sellainen muistikuva eräästä ruotsalaisesta televisiosarjasta, jota olin joskus televisiosta vuosia sitten yhden tai puolikkaan jakson verran katsonut ja muistin, että tykkäsin siitä. Siitä tuli hyvälle tuulelle. Mikä onkaan parempaa katseltavaa kuin sarja, joka saa sut hyvälle tuulelle?

No mikä tää sarja sitten on jota suosittelen ihan kaikille? Nimittäin mun mies on myös ihan myyty tälle sarjalle. Hänen kommentti oli vaan, et kunhan pääsee yli siitä, että sarja on ruotsalainen niin tää on kova!

Ihana, ihana sarja!

Sarja on aivan ihanan valloittava ja lämminhenkinen Solsidan!

Solsidan on siis ruotsalainen sarja, joka kertoo pääsääntöisesti kahden eri perheen elämästä juuri sellaisena kuin se on. Toinen perhe on överi-rikas hienostelija perhe ja toinen perhe on vähän enemmän maanläheisempi. Soppaa hämmentää naapurin Ove, ärrsyttävän herttainen Ove. Näiden kolmen eri perheen miehet siis tuntevat toisensa jo kouluajoilta. Nyt he kaikki sattuvat asumaan samalla asuinalueella.

 

 

Tjenare mannen!

Vitsit uppoaa ainakin meikäläiseen ja mun mieheen. Sarja kehittyy hienosti koko ajan, ja jokainen kausi tuo mukanaan jotain uutta ja mielenkiintoista. Rakastuttiin niin palavasti tähän sarjaan, että kun oltiin katsottu kaikki sarjan kaudet, aloitettiin saman tien sarja alusta. Ajateltiin, että ehkä sieltä aukeaa uusia juttuja :D

Nyt ollaankin sitten ihan pulassa, koska ollaan jo melkein katsottu toi sarja kahteen kertaan ihan putkeen, että mitäs nyt?! :D Toi sarja oli vaan niin hyvä. Niin hauska, lämmin ja kotoisa. Eikä ruotsinkieli yhtään edes ärsyttänyt.

Suomen oma Solsidan – Onnela!

Joku aika sitten uutisoitiin, että Suomessa ollaan tekemässä omaa versiota Solsidan sarjasta. Onnela sarja on suomen versio tästä ruotsin menestys-sarjasta. Odotukset on kovat, saas nähdä minkälainen kokonaisuus tällä puolen merta saadaan aikaiseksi.

Mutta tosiaan, en voi kun lämpimästä suositella. Sarjaa näytettiin alunperin MTV3:lla ja katsomossa, mutta tällä hetkellä sarja on nähtävillä ilmeisesti vain C More palvelussa.

Onko sarja tuttu jo sulle? :)