PITÄÄKÖ PYYTÄÄ ANTEEKSI

Mun mielestä anteeksipyyntö kuuluu hyviin tapoihin. Anteeksi voi, ainakin minun mielestäni, pyytää vaikkei suoranaisesti koe tehneensä mitään väärää. Jos toinen ihminen on sun puheista loukkaantunut ja pahoittanut mielensä, on anteeksipyyntö silloin paikallaan, vaikka olisitkin puhunut vain ”totuuksia” tai oman mielipiteesi. Ei tarvitse olla niin kylmäkiskoinen ihminen, että anteeksi ei voi sanoa.

Tämähän liittyy tähän Veitola & Sieppi kohuun luonnollisestikin. Itse en ole koko jaksoa nähnyt, mutta aion sen jossain vaiheessa katsoa, ihan vain siksi, että näen minkä mielipiteen minä saan siitä muodostettua. Olen kuitenkin seurannut kyseisten naisten instagramtilejä aiheeseen liittyen. Olen selannut Marian kommenttiboksia ja samoin kuin Saran. Maria on vastaillut kommenttiboksissaan todella aktiivisesti ihmisten kommentteihin. Monet ovat sitä mieltä, että Maria ylitti hyvän maun rajat kysymyksillään. Osa taas on sitä mieltä, että Maria oli omaitsensä. Hänhän on hyvin suoraan puhuva toimittaja, joka ei kaihda laukoa ääneen suoria ajatuksiaan.

Eikä siinä mitään. Mielestäni kuitenkin siinä vaiheessa, kun toinen pahoittaa mielensä, on selkeästi yllättynyt ja jollain tapaa varmasti myös surullinen suorista kysymyksistä, voisi niitä minun mielestäni pyytää anteeksi. Ei tarvitse ajatella, että tekisi välttämättä mitään toisin, mutta minun mielestä pitäisi pystyä sanomaan, että anteeksi. Maria on sanonut sen itse ääneen, että hän ei pyydä anteeksi, koska ei näe tehneensä mitään väärää. Niin, itsehän voi sanomisistaan tai teoistaan ajatella mitä haluaa, mutta jollain tapaa pitäisi osata ottaa huomioon myös ympärillä olevat ihmiset. Tässä on kuitenkin kyse toisesta ihmisestä, naisesta nimeltä Sara Sieppi. Maria on sanomisillaan pahoittanut Saran mielen, selkeästikin. Tässä tapauksessa minun mielestäni anteeksipyyntö olisi enemmän kuin paikallaan. Vaikka kuinka olet toimittaja, ja tyylisi on puhua ja haastatella ihmisiä suoraan ja kysyä ne kysymykset, mitä muut eivät rohkene, ei tyyli voi olla se, että käy nokkimassa korppikotkana ”uhriaan” ja sitten lähteä pois ja kuitata tilanne vain sillä, että tätähän mä teen työkseni.

MITÄ MIELTÄ SINÄ OLET?

Kuvat : Unsplash.com